Komentari (82)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kontrolirajte zapadnu hercegovinu tamo bi za dan sve zatvorili jer niko ne placa porez
Zato oni Chovi uplacuju "doprinos"!
......ovo je uglavnom bilo u kantonu sarajevo......dakle, ni bošnje baš nisu cijepljene od plaćanja poreza, rada na crno i izdavanja fiskalnih računa..........
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Kazne su premale kaze jedan robovlasnik jedne manje firme od 50 radnikla da mu se vise ispalti platiti godisnje kaznu od 50 000 km nego osigurati sve radnike i placati doprinose i poreze zato se mora uvesti zatvroska a ne novcana kazna.
Mora se uvesti kazna u odnosu na promet. Na primjer, ako ti je mjesecni promet 50.000 KM onda platis 50% mjesecnog prometa kao kaznu, a prije toga kontrolisati prijavljivanje prometa.
Gluposti.. drzava uzima sav profit firmama..tako da su primorani da ih drze na crno.. jer drzava uzme pola para koji firma zaradi.. ne mozes parazite nikad zasitit..samo jos..jos.. Jos..JOS
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ponsaju se ko kauboji pisu zapisnike ko kauboji uopste ne utvrdjuju sta se dogadja gdje i to samo haraju po bosnjackoj teritoriji i na svim pijecama osim na heci i na ilidji jer tamo ne smiju nos pomolit , to sto vi pricats je custa demagogija i gomila gluposti cuj tadite legalno i investirajte vidi se da su birokrate i stranacki uhljebi mrtvi , uzmi kalkulaciji pa vidi mozel se radit legalno uopste moze al kad bude pivo 5 eura i kafa 2 eura i sendvic 4 eura i kad bude to neko mogao kupovat u velikim kolicinama ..... Jedva cekam da idem iz ovog sranja od drzave
zasto bi iko placao poreze? pogotovu ugostitelji i trgovci, kad njima banda dodje i reketira ih, polupaju i zapale radnje mislite da će policija doći na vrijeme? hoće al u limburgu, dođu nakon dva sata i naprave uviđaj, a ti onda plaćaj za stetu, plaćaj reket pa još i državi porez... nek se prvo država i mafija dogovore ko će uzimati porez od privatnika pa nek onda pišu kazne ili jedni ili drugi!
@gasilec1 :*
Samo naprijed.
ih kad bi ovi krenuli redom po privatnicima, zatvorili bi 70% objekata.
Ima li neko da mi zna odgovoriti zasto federalna inspekcija ne vrsi inspekcijske nadzore u Hercegovini?
O čemu ti, pa stalno su ovde.. Pitaj u poreznoj gdje su izvršili više kontrola u Bosni koja ima 3,2 miliona stanovnika ili u Hercegovini koja ima 300.000 stanovnika???
@ZutiMacor Ma ti ces nekome rec, sta si bola umislio? :D Nitko ne placa porez u BIH, NITKO! I ne treba,jer necu svoje pare davat onim idiotima na vlasti
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Država sama sebi treba da izda kaznu.
I??? Sta cete sa tolkom lovom ako je i kasirate..
Bošnjo nikako da nauči.. odmah poslije rat SVI su išli u FIS Vitez trošili pare, jer "Herceg-Bosna" skoro pa nije plaćala porez federaciji i državi, a u Sarajevu porez bio 25%... i onda ispade mi punimo budžete, a drugi se bogate... morate to malo urediti bolje.. vako ne ide više
Baš tako, pa išli na buvljak u Kiseljak, pa masovno kupovali od fantomskog preduzeća Etruska prevaziđene TV, video rekordere i dr. pa ovi samo nestali preko noći ne plativši obaveze, pa idu u te kladionice... Porezi i doprinosi se moraju izmitivat i ta svjest dok ne proradi nema države.
Godisnje u Međugorju prodefiluje vise od 1000,000 turista,a placaju najmanje poreza u drzavi.Po evidencijama,hoteli su im haman pa prazni.
Jes vala trebali bi ljudi svu zaradu tebi dat..? Ti svoju lovu troši u Meki i Medini, ja ću svoju u Međugorju..
nedovoljno,jos su mito, korupcija i kriminal prisutni na svakom koraku pred ocima cijele javnosti.rad na crno je prisutan i u preduzecima sa vise radnika kao sto su ugostiteljstvo, drvna industrija,metalna industrija,obrada kamena,pomoc u kucama itd,itd,siva ekonomija je vidljiva na svakom koraku.
......u okruženju u kojem ne postoji država i transparentna pravila igre za sve sudionike, tzv. poduzetnici dolaze na svoj teren, nema zaposlenih, nema poreza, nema doprinosa......
Čović ispotiha odsukava Sprud ! Tri federalne jedinice a kanton Sarajevo kao najbogatiji, da bude jedino što bi ostalo od BiH , ZAJEDNIČKI RAZUMIJE SE !! A Mostar ? Ekskluzivno hrvatski naravno ! http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/37208/chovic_otvorio_karte_chetiri_federalne_jedinice_i_preferencijalni_model_izbora_u_predsjednistvo_video.html
S tim je prvi počeo Bakir. http://www.bh-info.com/2016/08/22/izetbegovic-rjesenje-za-bih-su-tri-entiteta-i-dva-distrikta/
Ako bi privatnik radio kao drzavna firma (5 radnih dana po 8 sati + regres i godisnji 5 sedmica i slicno) propao bi ko Srbija!
U toku ovih aktivnosti inspektori Porezne uprave su u četiri slučaja onemogućeni u vršenju svojih dužnosti te su postupci okončani uz asistenciju policije i podnošenje krivičnih prijava nadležnom tužilaštvu koji preduzima radnje iz svoje nadležnosti.

 šta vam je ovo na kraju i početku, pojavljuje se 54684351 puta u članku
S obzirom da nisu u stanju da naprave dobro poslovno okruzenje za privrednike, gdje mogu konkurisati stranim firmama, sve je manje pare u ovoj drzavi i sve se manje posluje. Samim tim je sve manja naplata PDV i inih dadzbina i budzet je sve prazniji i prazniji. E onda oni te minuse naplacuju opet preko ledja jadnih gradjana koji se bore da prezive, ne da zarade za auto... za kucu, nego da prezive! NESPOSOBNA VLAST!!!
Oni uopste ne prave poslovno okruzenje..oni ga samo kvare.. drzava kakva god da je samo kvari ekonomiju.. Mi nemamo poslovnu klimu zato sto nam je porez ko u sjevernoj koreji.. niko nece da posluje tamo gdje mu drzava uzme sav profit.. za sta da radi? Kad ce mu sve oni uzeti?
To je sva sustina.. nema tu vise nauke.. ni ekonosmkih eksperata da ti suplju pricu pricaju ... prevelik nam namet.. niko nece da radi u zemlji u kojoj samo radis za druge..