{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poreskom utajom oštetili budžet BiH za oko 87.000 KM

F
24.7.2012. u 11:22
0
0
Poreskom utajom oštetili budžet BiH za oko 87.000 KM
0
Poreskom utajom oštetili budžet BiH za oko 87.000 KM
Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Bijeljina podnijeli su Okružnom tužilaštvu u Bijeljini izvještaj protiv dvije osobe zbog osnova sumnje das u oštetili budžet BiH za oko 87.000 KM.
Prijavljeni su A.D. i M.M., zbog postojanja osnova sumnje da je prvoprijavljeni počinio krivično djelo poreska utaja, a da je drugoprijavljeni pomagao u izvršenju ovog krivičnog djela.

Iz CJB Bijeljina je saopćeno da je A.D. je kao odgovorna osoba preduzeću "Aurela" Tuzla u periodu od 12.jula do 23.novembra 2011. godine vršio nabavku sekundarnih sirovina koje je isporučivao firmi "Milkus" s Pala, a zatim ispostavljao račune otpremnice za isporučenu robu u ukupnom iznosu od 600.952,56 KM sa obračunatim PDV-om.

Po izvršenom plaćanju od strane preduzeća "Milkus" na račun "Aurele", prijavljeni je u više navrata podigao gotovinska sredstva u pomenutom iznosu, a zatim ista predavao drugoprijavljenom, bez knjigovodstvenog evidentiranja i uplate obaveza po osnovu poreza na dodatnu vrijednost u iznosu od 87.317,73 KM za koji iznos je oštetio budžet BiH, a za sebe ili drugog pribavio protivpravnu imovinsku korist.

Drugoprijavljeni M.M. je davanjem savjeta ili uputa kako da se učini krivično djelo, stavio na raspolaganje prvoprijavljenom novčana sredstva i teretno motorno vozilo za prijevoz sekundarnih sirovina, a nakon realizacije poslova i podizanja gotovinskih sredstava od strane prvoprijavljenog iste uzimao i dalje raspoređivao.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: