BiH
0

Popović: Vlast u RS je smanjila penzije jer nema novca u budžetu

FENA
Slobodan Popović
Slobodan Popović
Poslanik SDP-a u Narodnoj skupštini RS-a Slobodan Popović ocijenio je da se sadašnja situacija s izmjenama boračkog zakona u Republici Srpskoj (RS) mogla izbjeći da je bilo sluha vladajuće većine u odnosu na ono što je opozicija predlagala u fazi usvajanja zakona koji se sada mijenja.

Upozorio je i da je do smanjenja penzija za boračke kategorije u RS došlo zbog nedostatka novca.

"Uzalud nam je presipati iz šupljeg u prazno, jer nove vrijednosti nema, svi ekonomski pokazatelji su veoma loši", kazao je Popović i napomenuo da i novci kojima se nada Vlada RS-a od MMF-a, "kao spasioca", bit će uslovljeni "kresanjem“ upravo ove potrošnje o kojoj se danas raspravlja u Narodnoj skupštini RS-a.

"Za koji mjesec ćemo voditi debate oko uslova koji se moraju ispuniti u odnosu na zahtjeve MMF-a što ovu sadašnju raspravu čini suštinski izlišnom", rekao je Popović i apelovao da se u centar pažnje i Vlade i Skupštine RS-a vrate ekonomske teme.

U toku večerašnje skupštinske rasprave i drugi poslanici su upozorili da bi zbog Vladinog "eksperimentisanja" s davanjem i ukidanjem prava borcima, uskoro mogle početi pristizati i sudske preusude za obeštećenje ljudi kojima je atakovano na penzije u skladu s ovim zakonom.