{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ponovo odsječena sela koja gravitiraju Željeznom Polju

F
4.9.2014. u 10:21
24
5
Ponovo odsječena sela koja gravitiraju Željeznom Polju
24
Ponovo odsječena sela koja gravitiraju Željeznom Polju
Željezno Polje, Foto: Arhiv/Klix.ba
Kantonalni operativni centar Zeničko-dobojskog kantona saopćio je da se saobraćajna situacija na nekim područjima zbog novih kišnih padavina pogoršava.
Na području općine Olovo na snazi je stanje prirodne i druge nesreće, jer rijeka Orlja prijeti da se izlije iz svog korita u naselju Križevići.

Kiša, koja je padala ili ponegdje još pada, blago je povećala vodostaj svih rijeka na području Kantona, kao i svih vodenih tokova.

Putna komunikacija Nemila-Bistričak ponovno je u prekidu, jer se rijeka Bistrica izlila na putnu komunikaciju i donijela sa sobom nove nanose kamena i zemlje.

Radna mašina je na terenu i tokom dana radit će na uspostavi putne komunikacije, a djeca nisu otišla na nastavu obzirom da ne mogu saobraćati autobusi.

U prekidu je putna komunikacija prema Šerićima i Kolićima zbog ponovnog aktiviranja klizišta usljed čega je zemlja sletila na putnu komunikaciju.

Na području Topčić-Polja za sad nema izlijevanja potoka iz svojih korita. Starinski potok je nabujao i sa sobom nosi materijal, koji bio mogao ako se nastave kišne padavine ponovo stvoriti probleme izlijevanjem iz svog korita.

Podvožnjak u Nemili na putu za Orahovicu je pod vodom, ali su vatrogasci na licu mjesta i vrše ispumpavanje vode.

Na području Žepča nove kišne padavine stvorile su ponovo iste probleme na putnoj komunikaciji Donja Golubinja-Željezno Polje, jer se rijeka Željeznica izlila i prekinula putnu komunikaciju usljed čega su ponovo odsječena sela koja gravitiraju području MZ Željezno polje.

Bujične vode koje se slijevaju u rijeku Željeznicu sa sobom nose zemljani materijal i kamenje uljed čega bi moglo doći do začepljenja propusta.

Zbog poplavljenog kolovoza potpuno je obustavljen saobraćaj kod podvožnjaka na ulazu u Žepče.

Na području maglajske općine zatvoren je put za Fojnicu i Bradiće zbog odrona na lokalitetu Sedra.

Obzirom na vremensku prognozu i najavljene kišne padavine iz Kantonalnog operativnog centra Zeničko-dobojskog kantona upozoravaju stanovništvo koje živi i koje se kreće u blizini svih vodenih tokova na pojačane mjere opreza.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: