BiH
5

Ponovo odbijen prijedlog Tužilaštva KS za produženje pritvora Arslanagićima

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Dana 14.09.2015. godine u 16:00 sati, Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu je zaprimilo rješenje Kantonalnog suda u Sarajevu koje datira od 10.09.2015. godine, a koje rješenje je doneseno u istom sastavu vijeća kao i prethodno i kojim rješenjem se ponovo odbija prijedlog ovog Tužilaštva za produženje mjere pritvora prema osumnjičenim Amaru Arslanagiću, Edinu Arslanagiću, Hasanu Šepi i Šefiku Handžiću, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Prema razlozima datim u ovom Rješenju, a koje je doneseno u ponovnom postupku ( prethodno rješenje je ukinuto od strane Vrhovnog suda FBiH), Tužilaštvu je ostalo nejasno da li su prema ovim osumnjičenima ostale na snazi mjere koje je sud izrekao dana 25.08.2015.godine.

"Tog dana je Kantonalni sud donio i odluku kojom je ukinut pritvor prema ovim osumnjičenima, pa iako je to tako, sud je novim Rješenjem ponovo ukinuo pritvor prema ovim osumnjičenima i ponovo ih pustio na slobodu odmah, a sve ovo iako se isti od 25.08.2015.godine odlukom tog istog suda nalaze na slobodi", navodi se u saopćenju.

Dodaju da slijedom navedenog, a zbog nejasnoća i nerazumljivosti ovakve odluke Kantonalnog suda u Sarajevu, Tužilaštvo KS će ponovo uložiti žalbu o kojoj će odlučivati Vrhovni sud Federacije BiH.