{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ponovno razmatranje popisa stanovništva

S
21.1.2010. u 07:25
0
4
Ponovno razmatranje popisa stanovništva
0
Ponovno razmatranje popisa stanovništva
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas bi u Sarajevu u prvom čitanju trebalo da razmatra Prijedlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2011. godine.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Predloženi zakon, koji predviđena mogućnost stanovnika BiH da se na popisu izjasne o naciji, vjeroispovijesti i jeziku, u septembru je vraćen parlamentarnoj Komisiji za ekonomske refome i razvoj, a ona ga je nakon razmatranja podržala i uputila Predstavničkom domu na ponovno razmatranje.

Na predloženom dnevnom redu današnje sjednice nalazi se, takođe u prvom čitanju, Prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH, čiji je predlagač Savjet ministara BiH, a kojim se omogućava zvaničnicima da budu članovi upravnih i nadzornih odbora.

Odredbe predloženog zakona predviđaju da, ukoliko on bude usvojen, entiteti svoje zakone usklade sa rješenjima na nivou BiH.

Poslanici bi u prvom čitanju, između ostalih, trebalo da razmatraju i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o Sudu BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Tužilaštvu BiH, čiji je predlagač poslanik Stranke za BiH Azra Hadžiahmetović.

Ovim prijedlozima međunarodnim sudijama i tužiocima u navedenim pravosudnim institucijama produžava se mandat u punom kapacitetu do kraja 2012. godine.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: