{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ponovno razmatranje popisa stanovništva

S
21.1.2010. u 07:25
0
4
Ponovno razmatranje popisa stanovništva
0
Ponovno razmatranje popisa stanovništva
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas bi u Sarajevu u prvom čitanju trebalo da razmatra Prijedlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2011. godine.
Predloženi zakon, koji predviđena mogućnost stanovnika BiH da se na popisu izjasne o naciji, vjeroispovijesti i jeziku, u septembru je vraćen parlamentarnoj Komisiji za ekonomske refome i razvoj, a ona ga je nakon razmatranja podržala i uputila Predstavničkom domu na ponovno razmatranje.

Na predloženom dnevnom redu današnje sjednice nalazi se, takođe u prvom čitanju, Prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH, čiji je predlagač Savjet ministara BiH, a kojim se omogućava zvaničnicima da budu članovi upravnih i nadzornih odbora.

Odredbe predloženog zakona predviđaju da, ukoliko on bude usvojen, entiteti svoje zakone usklade sa rješenjima na nivou BiH.

Poslanici bi u prvom čitanju, između ostalih, trebalo da razmatraju i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o Sudu BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Tužilaštvu BiH, čiji je predlagač poslanik Stranke za BiH Azra Hadžiahmetović.

Ovim prijedlozima međunarodnim sudijama i tužiocima u navedenim pravosudnim institucijama produžava se mandat u punom kapacitetu do kraja 2012. godine.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: