Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ček malo, kako je ministar pravde na Vijeću glasao za ovu odluku a sad njegov upravni inspektor to poništava. Ovi liči samo na neku manđu sa uhljebljivanjem sda parazita. Ha ja što nije poništio kad je donesena prije 2 godine
Logicno, nova vlast-nova zaposljavanja
Upravo suprotno! Stara vlast zeli uhljebiti svoje botove dok jos moze.
Čuj donijeli zakon o zabraniti zapošljavanja, to je isto da su donijeli zakon o zabrani penzionisanja!!!??? Halo MMF!!!
Ovakvo rijesenje postoji i u KS i naziva se moratorij na zaposljavanje ali nazalost su me razocarali.Iako SDA nije u vlasti vide se da su ostali ti geni kod pojedinih kao sto je Konakovic koji nastavlja po SDA receptu i zaposljava rodbinu i prijatelje od svojih direktora i ministara.Konkursi su samo gubljenje vremena,vjerujte, samo cete se nervirati i sebi povecavati pritisak a drugi koji su unaprijed primljeni smiju se postenim ljudima koji misle da imaju neku sansu ali nazslost Nemaju.
Apsurdan zakon, koji je doveo do deficita nakon penzionisanja radnika, jer su ostala nepopunjena radna mjesta na izvrsnim operativnim zadatcima, policajci, sluzbenici, itd.
Odluka o zabrani zaposljavanja je dovela do toga da se vec godinama ne mogu popuniti radna mjesta koja su upraznjena penzionisanjem. Ovdje se misli na uposlinike koji zaista rade i trpe, npr. Salterske sluzbenike, itd.
Ja i.....hoće li iko odgovarati za kršenje zakona
I šta sad vijeće novih šuphaka nastavilo isto kao što su radili stari šuphci.Zapošljavanje podobnih sa diplomama iz Poprdova,Sokoca,i Širokog.Sjaho Murta uzjaho Kurta sa genocidašima,fašistima i ratnim pobjeguljama i to je to.
I šta sad šta je alternativa (politička floskula)
Ukidajem kantona stedimo pet milijardi maraka
A gdje ce radit 100 hiljada uhljeba nemoj tako
na njivu i livadu Niksicevu...Gvovnivom motakom rastejerati dok Sela pusta zjape oni se uhvatili drzavne Sise..