|

Pomutnja u DNS-u: Traže se krivci zbog izbora Čubrilovića za predsjednika NSRS

Pomutnja u DNS-u: Traže se krivci zbog izbora Čubrilovića za predsjednika NSRS
10
S
SRNA
19.11.2018. u 19:06
12
komentara
10

dijeljenja
Pomutnja u DNS-u: Traže se krivci zbog izbora Čubrilovića za predsjednika NSRS Foto: M.D./Klix.ba
Poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac rekao je da bi Predsjedništvo te partije trebalo sutra da održi sjednicu na kojoj će odlučivati o sudbini četiri poslanika koji na današnjoj konstitutivnoj sjednici NSRS nisu glasali za Duška Ivića, koji je predložen za predsjednika Narodne skupštine.
"Predsjedništvo DNS-a vodi kadrovsku politiku i ono je predložilo Ivića za predsjednika Narodne skupštine. O kadrovima DNS-a odlučivat će organi te partije, ukoliko to ne možemo uraditi onda nećemo nikoga ni kandidovati i u takvoj priči ne trebamo ni učestvovati", zaključio je Banjac.

Banjac je istakao da ta partija ne može prihvatiti da neko drugi bira i odlučuje o kadru DNS-a.

On je novinarima u Banjoj Luci rekao da očekuje razgovore lidera političkih partija koje čine koaliciju u kojim će biti razjašnjene određene nejasnoće, nakon čega bi i organi DNS-a trebalo da zauzmu stavove.

"Na osnovu koalicionog sporazuma koji imamo sa SNSD-om i SP-om, Predsjedništvo DNS-a za našeg kandidata za predsjednika Narodne skupštine predložilo je Duška Ivića. Poslanici DNS-a, nas 12 nije isto glasalo, odnosno njih četvoro nije glasalo za zvaničan stav organa DNS-a", naveo je Banjac.

Nedeljko Čubrilović iz DNS izabran je danas za predsjednika novog saziva Narodne skupštine Republike Srpske. Za Čubrilovića je glasao 51 poslanik, a 29 je bilo protiv.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...