{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pomoć za povratnike u općinama Doboj, Vukosavlje, Teslić i Žepče

F
20.6.2014. u 11:43
11
9
Pomoć za povratnike u općinama Doboj, Vukosavlje, Teslić i Žepče
11
Pomoć za povratnike u općinama Doboj, Vukosavlje, Teslić i Žepče
Adil Osmanović
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović boravi danas u općinama Teslić i Doboj u okviru realizacije potpisanog Protokola o saradnji između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i OIC-a - Fonda za povratak izbjeglica BiH na realizaciji zajedničkog projekta "Podrška i pomoć ekonomskom jačanju povratnika".
Kako je ministar Osmanović kazao u izjavi za Agenciju FENA ukupna vrijednost ovog projekta je milion KM. Fond za povratak osigurao je 400.000, Ministarstvo 300.000, dok s 300.000 KM učestvuju krajni korisnici.

Tokom posjete Mjesnoj zajednici Gornja Grapska, općina Doboj, ministar Osmanović i direktor OIC-a - Fonda za povratak izbjeglica BiH En-Nur Swar Eddahab uručili su certifikate za dodijeljenu opremu.

- Radi se o 14 korisnika iz općine Doboj koji su odabrani na osnovu javnog poziva. U općini Vukosavlje odabrano je šest korisnika, u općini Žepče sedam i šest korisnika iz općine Teslić - dodao je ministar.

Ukupna vrijednost danas dodijeljenih donacija je oko 185.000 KM, a sastoji se uglavnom od poljoprivredne mehanizacije, plastenika i stajskih objekata.

U okviru ovog projekta odabrano je 27 općina za koje će biti osigurana sredstva i to 17 općina iz Republike Srpske i 10 općina na prostoru Federacije BiH.

U Općini Teslić planirano je potpisivanje tripartitnih ugovora za rekonstrukciju i izgradnju individualnih stambenih jedinica iz Projekta rekonstrukcije stambenog fonda OPEC - Fond za međunarodni razvoj OFID za deset korisnika pomoći.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: