BiH
17

Položeno cvijeće na spomen-obilježje na Alipašinom Polju

FENA
Dan sjećanja na šehide i poginule borce Armije RBiH s područja šest mjesnih zajednica Alipašinog Polja obilježen je učenjem fatihe i minutom šutnje, te polaganjem cvijeća na spomen-obilježju u B fazi Alipašinog Polja.

Tim povodom delegacija Općine Novi Grad, predvođena načelnikom Semirom Efendićem, položila je cvijeće i odala počast poginulim sugrađanima.

Na tom mjestu okupili su se brojni članovi porodica, rodbina i prijatelji poginulih, te predstavnici boračkih udruženja, savjeta mjesnih zajednica Alipašinog Polja, OŠ "Fatima Gunić", političkih partija i građani.

"Imena 228 šehida koja su ispisana na ovom spomen-obilježju, obavezuju nas da ih se uvijek sjećamo, jer oni su dali svoje živote za odbranu ove općine, grada Sarajeva i BiH, kako bi mi danas mogli živjeti i raditi slobodno. Zato mi moramo popraviti odnos prema sjećanju na poginule borce i ne dozvoliti da ono bude formalnost. Sjećanjem na njih odajemo poštovanje i prema našoj državi za čiju su se slobodu oni borili", kazao je Efendić, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.