BiH
9

Položeno cvijeće na mjestu masakra na Dobrinji u Sarajevu

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
U znak sjećanja na petnaest poginulih Sarajlija, dopredsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo (KS) Sabahudin Delalić i ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Čedomir Lukić danas su položili cvijeće na spomen-obilježje koje se nalazi na parking prostoru smještenom između Trga djece Dobrinje i ulice Grada Bakua na Dobrinji.

Na ovom kobnom mjestu, prije 22 godine, tokom bajramskog turnira u malom nogometu gelerima granata ispaljenih s položaja iz pravca Veljina ubijeni su: Atif Bajraktarević, Mirza Deljković, Alija Godinjak, Alija Gojak, Adnan Mirvić, Kemal Mulaahmetović, Dragan Osadčij, Refik Ramić, Jusuf Razić, Munir Sabanić, Adel Selmanović, Danijel Šolaja, Damir Trebo, Asim Zagorica i Marko Žižić.

"Okupili smo se na mjestu strašnog zločina koji se dogodio ovdje prije dvadeset i dvije godine, da se sjetimo mrtvih i da opomenemo žive. Zaborav je veliki grijeh, zaborav je saučešće u zločinu. Dužni smo to žrtvama i obavezni da s pijetetom njegujemo uspomene na njih, zbog nas i zbog naše djece", kazao je ministar Lukić.

Povodom ovog tužnog datuma, na mjestu stradanja naših sugrađana okupile su se i njihove porodice, predstavnici Grada Sarajevo, Općine Novi Grad Sarajevo, JOB Unije veterana Novi Grad, Koordinacije boračkih udruženja Općine Novi Grad, Prve dobrinjske brigade, mjesne zajednice, učenici trećeg razreda OŠ "Osman Nuri Hadžić" i dječaci iz FK Dobrinja te im učenjem fatihe i minutom šutnje odale počast i položile cvijeće, saopćeno je iz Pres- službe KS.