BiH
0

Obilježena godišnjica masakra počinjenog u OŠ "Skender Kulenović" na Dobrinji

Klix.ba
Delegacija Općine Novi Grad Sarajevo predvođena načelnikom Semirom Efendićem, odala je počast i položila cvijeće na spomen-obilježje žrtvama masakra počinjenog u Osnovnoj školi "Skender Kulenović“ na Dobrinji.

Na ovom mjestu, prije 20 godina, od granate ispaljene sa agresorskih položaja iz Nedžarića, čekajući u redu za vodu, smrtno je stradalo sedam stanovnika Dobrinje, dok ih je dvanaest teže i lakše ranjeno. Poginuli su Kenan Čizmić, Rešad Imamović, Izet Kadić, Sulejman Mehmedović, Bahrija Sijerčić, te Nura i Safet Lončar.

Osim predstavnika Općine Novi Grad Sarajevo, obilježavanju godišnjice masakra su prisustvovali i predstavnici Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva, MZ Dobrinja – B, te porodice, rodbina i prijatelji ubijenih stanovnika Dobrinje.

"Zbog naših sugrađana koji su ovdje ubijeni, ali i zbog naše djece, nećemo i ne smijemo zaboraviti ovaj monstruozni zločin, to zlo koje normalan čovjek ne može razumjeti", rekla je između ostalog Emira Tanović - Mikulec, ministrica zadravstva KS, koja je u ime Kantona Sarajevo položila cvijeće na mjesto masakra.

Na spomen-obilježju žrtvama masakra koji se nalazi u atriju škole su napisana i imena Denisa Bosankića i Misada Hodžića, učenika ove škole koji su poginuli na Dobrinji tokom agresije na našu zemlju