BiH
0

Položeno cvijeće na mjestu masakra na Baščaršiji

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Delegacija Kantona Sarajevo položila je cvijeće i odala počast na mjestu masakra na Baščaršiji u ulici Halači kod broja 5.

Na ovom mjestu, na današnji dan, prije osamnaest godina poginulo je osam naših sugrađana koji su čekali u redu za vodu, a troje teže i lakše ranjeno.

  • Dobro se sjećam tog dana, tih naših žrtava kada su poginuli članovi porodice našeg zamjenika reisa. Danas smo došli ovdje da 18. put odamo počast tim našim nevinim ljudima da kažemo da smo civilizirani ljudi, da nećemo zlo, ali da pamtimo i želimo da se nikad ne samo ovdje već bilo gdje takve stvari ne dešavaju, da želimo pravdu, nek zločinci odgovaraju, rekao je pomoćnik ministra za sport u Vladi Kantona Sarajevo Miralem Zubović.

Polaganju cvijeća prisustvovali su članovi porodica stradalih, a među njima Zejneba Ekić, koja je izgubila sestrića Mahira Ferhatovića koji je sa 17 godina, od gelera granate, na ovom mjestu izgubio život.

Tog dana poginuli su: Dženan Aljević, Mahir Ferhatović, Tarik Harba, Esma Muratović, Meliha Muratović-Spahić, Almasa Spahić, Mahira Spahić i Ismet Suljić.