BiH
0

Tužno sjećanje na poginule u masakru kod pijace na Alipašinom Polju

Sarajevo-x.com
Delegacije Kantona Sarajevo, Grada Sarajevo, Općine Novi Grad, MZ Alipašino Polje A1, te mnogobrojna rodbina, komšije i prijatelji 11 ubijenih Sarajlija u masakru na Trgu solidarnosti do broja 14, okupili su se danas ispred spomen-ploče poginulim i polaganjem cvijeća obilježili 18 godišnjicu njihove tragične smrti.

Na današnji dan oko 12:00 sati granata ispaljena iz pravca Nedžarića, na ovom mjestu ubila je: Rifeta Bahtića, Jasmina Đozu, Muniba Ganiju, Nermina Gušića, Zorana Kafedžića, Sadriju Krasnići, Nadeždu Puljić, Daniela Turkalja, Edina Uzunovića, te dvije neidentificarane osobe. Ovom prilikom, teže i lakše su ranjene još 53 osobe.

  "Većina okupljenih kod pijace čekali su da kupe hljeb. Pale su dvije granate, jedna za drugom, u prečniku od 10-20 metara", prisjetila se Amira Kalajdžić koja je u tom trenutku vidjela i pogibiju svog 20-godišnjeg komšije Jasmina Đoze. "Bio je ranjen i krenuo je u ambulantu na previjanje", dodala je Jasminova sestra Vahida Mešić.

  Ministar privrede KS Abid Šarić podsjetio je prisutne kako se ovaj strašni zločin nad nad nedužnim civilima, kao i njegove žrtve  ne smiju prepustiti zaboravu, jer je zaborav saučešće u zločinu.