Veliki dan za bh. naučnu zajednicu
0
Položen temeljac za novu fakultetsku zgradu IUS-a
Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
samo obrazovanjem mozemo pobjediti fas.is.te, us.ta.se i ce.tn.ike
ocito da nisi radio ozbiljan test \"na zaokruzivanje\" . dodji na farmaciju da vidis kako ti se moze zivot zagorcati testom na zaokruzivanje ;)
Za vasu informaciju ovo je jedan od najboljih fakulteta. Nastava je na engleskom. Buduce da ima mnogo turskih banki i prosvjeta u Sarajevu tako isto kako su vlasnici Turci i ostali, studenti lako dobivaju ponude za posao i to da rade po bankama , da predaju kurseve, i ostalo. Naravno sve zavisi koji si smjer. Ali je sto posto sigurno da se moze sa ovim uspjeti. Znaci , imam mnogo izvora koji su se vec uposlili i to na jako visoke pozicije. A vi svi koji pljujete i govorite da se diploma ovdje plati ili da su ovdje samo guzonje, mozete se nositi do djavola, jer ni sami nemate nista u zivotu, jer svako moze na fakultet da ide pa kakav takav, samo je volja u pitanju !!! a vi konobarisite i trazite izlaz u tome !!!
Balkanci moji dragi :) Prvenstveno, IUS je FONDACIJSKI FAKULTET. Za one koji nisu upoznati s ovim pojmom, to je fakultet koji vecinu novca od skolarina ulaze u stipendiranje nadarenih studenata i opremljivanje fakulteta! Dakle, nije privatni fakultet. Dalje, na prijemnom ispitu postoji mogucnost dobijanja stipendije od 25 do 100% ! Stdenti koji imaju visok prosjek nakon drugog semestra, takodje ostvaruju popuste koji idu i do 100% ! Fakulteti koji su nabrojani se vode kao zasebne ustanove na kojima se dalje bira smjer ! Nisam student ovog fakulteta, NAZALOST! Primi.tivci moji dragi, raspitajte se prije nego sto pocnete pljuvati nesto lijepo iskljucivo zbog neinformisanosti i nemogucnosti ispoljavanja svojih frustracija na drugi nacin :) Turci ulazu u nasu omladinu ;) Hvala IUS!! :)
Malo informacija o IUS: http://forums.eslcafe.com/job/viewtopic.php?p=369958
Ma hajde, imaju projektore i racunare! To danas ima svako. Svega ti hajde mi nabroji npr. koliko osciloskopa (i kakvih), analizatora spektra, logickih analizatora i slicne opreme imaju Burch i IUS zajedno? A ako vec nemaju, kako se onda drze kursevi za koje je ta oprema potrebna? Pomocu slajdova, racunara i projektora? Ma hajde, sto oni moraju znati konkretne stvari, uvijek mogu biti politicari ili menadzeri. Imaju racunare :-))
Jel\' ovo I.S.T.AM.B.U.L ili T.E.H.E.R.A.N? GDje je put za Sarajevo? LIjevo? Desno?
Burch(IBU) i IUS su dvije odvojene institucije i to o cemu pricas odnosi se na Burch univerzitet, ciji je ne vlasnik nego niz uvezanih institucija okupljen oko zajednicke ideje promovisanja i unaprjedjenja obrazovanja i ima univerzitete sirom svijeta. Burch je inace dio Bosna Sema obrazovnih institucija (zajedno sa Sarajevo koledzom) ciji ucenici postizu zapazene rezultate i osvajaju medalje na takmicenjima kako u BiH, tako i sirom svijeta. obrazovanje je kvalitetno na engleskom jeziku a studenti imaju tehnicku podrsku za studiranje (racunari, projektori, laboratorije) i profesore koji su im dostupni u bilo koje doba. raspitajte se malo detaljnije - vrijedi ulozenog novca a imaju i stipendije
Prof. Spelman ( Steven i Enid) su da si mi ti ziv i zdrav jos u avgustu 2010 otisli sa IUS-a nazad u USA. Ovi drugi su jos uvijek , najbolji mi je Prof. Miller i on i njegova kcerka Lejla.
Isto kao i na PMF-u postoje razliciti programi u sklopu fakultete, tako da titulu dobijes za ono za sta se skolujes...
Cuj \"BiH naucna zajednica\" jel ovo neka zaj.eb.ancija. Sve nesto malo crno kosooko zamotano sje.bano !!!
ovo je dokaz ko sve kod nas komentarise obrazovanje,bruka! E ovakvi, ne samo da komentarisu na forumu, puno ih je Ministarstvo! Primjer Suljagic! Kada se prave dzamije, kazu sta ce,bolje da su skolu napravili,napravi se skola,kazu nije kvalitetna! Ljudi, budite bar malo razumom obdareni
Za Istina: Nije, stari, i Hrvati kažu meHatronika. Ali \"K\" se koristi u turskom, arapskom i nekim indonežanskim dijalektima. Ali si inače upravu, svima nam strašno smeta ušima i očima (kad vidimo napisano) svakodnevna kroatizacija svega i bosanskom jeziku, koju nemilosrdno provode svi mediji, od državnih (FTV) do privatnih. Tako se NIKAD u Sarajevu nije govorilo i potpuno je neprirodno
Obzirom da je oblast obrazovanja postala vrlo interesantna za privatni biznis, vec duze vremena se radi na unistavanju sektora javnog obrazovanja. Trenutno su svi novonastali privatni univerziteti daleko ispod javnih kako po opremljenosti, tako i po kadrovsko bazi. Oni koji misle suprotno, neka mi pobroje npr. elektronicku opremu koju IUS koristi pr obrazovanju \"magistara\" na FENS-u i stvarne sklopove sa kojima studenti rade uzivo. Da ne spominjem ostale inzinjerske discipline, u kojima je opremljenost i gora, a nude se programi na sa fancy koje se upecaju naivni. Medjutim, uz trenutni nivo ulaganja drustvene zajednice u javno obrazovanje, situacija ce se ocito uskoro promijeniti i ne treba zacuditi da postane obrnuta.
superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhh volim te Bosnoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
\'\'Fakultet prirodnih i tehničkih nauka\'\' Sta budes kad ovo zavrsis, Jel inzinjer svih mogucih prirodnih i tehnickih nauka. Pa ovo je strasno dobro koliko se tu mnogo znanja pruza.
sve smo jači i jači.. pushite se dušmani !!!