|

Poljoprivrednici opet gađali jajima zgradu Federalne vlade

Poljoprivrednici opet gađali jajima zgradu Federalne vlade
0
S
SRNA
11.12.2013. u 18:24
8
komentara
0

dijeljenja
Poljoprivrednici opet gađali jajima zgradu Federalne vlade
Grupa poljoprivrednika danas je zasula jajima zgradu Vlade Federacije BiH (FBiH) u Sarajevu nezadovoljna isplatom podsticaja za 2013. i protestujući zbog inspekcijskog nadzora nad preduzećem predsjednika Udruženja poljoprivrednika u BiH Mira Pejića, kojeg je zatražio premijer FBiH Nermin Nikšić.
Pejić je rekao Srni da će Udruženje sačekati rezultate sutrašnje sjednice Vlade FBiH, nakon čega će donijeti odluku o daljim aktivnostima.

"Kolegij Udruženja odlučio je da se uzdržimo do sutra, kada će biti održana sjednica Vlade FBiH, nakon koje ćemo, u znak protesta, zasuti jajima sve ministre, ako se ne donesu konkretne mjere u interesu poljoprivrednika", rekao je Pejić.

Udruženje poljoprivrednika u BiH saopštilo je danas da premijer Federacije BiH Nermin Nikšić poseže za "očajničkim potezima" i vrši pritisak na inspekcijske uprave od kojih traži da u istom danu izvrše inspekcijski nadzor nad Pejićevim preduzećem.

Nikšić je 9. decembra uputio otvoreno pismo Udruženju u kojem je istakao da se trenutno u trezoru nalazi 38.000 KM unesenih, a neisplaćenih podsticaja za mlijeko, dok bilo koje druge poljoprivredne proizvodnje resorno ministarstvo nije ni unijelo, tako da nisu ni mogle biti isplaćene.

Pejić je demantovao navode iz Nikšićevog otvorenog pisma, ocjenjujući da federalni premijer pokušava da obmane poljoprivrednike i javnost.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...