|

Poljoprivrednici: Ministar Lijanović treba biti smijenjen

Poljoprivrednici: Ministar Lijanović treba biti smijenjen
4
F
FENA
15.1.2013. u 11:24
13
komentara
4

dijeljenja
Poljoprivrednici: Ministar Lijanović treba biti smijenjen
Koordinacija poljoprivrednih udruženja i saveza FBiH ograđuje se od Programa poticaja za poljoprivredu za 2013. godinu kojega su dogovorili resorni ministar Jerko Ivanković Lijanović, predsjednik Udruge poljoprivrednika u BiH Miro Pejić i predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH Avdo Muslimović.
U navedenoj koordinaciji smatraju kako je riječ o "običnom igrokazu ministra i njegovih plaćenika Mire Pejića i Avde Muslimovića koji su ujedno i članovi njegove stranke Radom za boljitak", te navode kako Pejić i Muslimović nisu istinski predstavnici poljoprivrednih proizvođača.

"Program poticaja za 2013. godinu koji 'gura' ministar Lijanović je u biti Program za izvlačenje i pljačku novca iz proračuna ministarstva poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva kao što je ministar radio u ove zadnje dvije godine svog mandata", navode u Koordinaciji.

Koordinacija poljoprivrednih udruženja i saveza traži od Vlade i premijera FBiH kao i od odbora za poljoprivredu oba doma federalnog Parlamenta da ne prihvate Program poticaja za poljoprivredu za 2013. godinu ministra Lijanovića, a koji po njihivu mišljenju treba dati ostavku ili žurno biti smijenjen.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...