{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poljoprivrednici: Ministar Lijanović treba biti smijenjen

F
15.1.2013. u 11:24
4
13
Poljoprivrednici: Ministar Lijanović treba biti smijenjen
4
Poljoprivrednici: Ministar Lijanović treba biti smijenjen
Koordinacija poljoprivrednih udruženja i saveza FBiH ograđuje se od Programa poticaja za poljoprivredu za 2013. godinu kojega su dogovorili resorni ministar Jerko Ivanković Lijanović, predsjednik Udruge poljoprivrednika u BiH Miro Pejić i predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH Avdo Muslimović.
U navedenoj koordinaciji smatraju kako je riječ o "običnom igrokazu ministra i njegovih plaćenika Mire Pejića i Avde Muslimovića koji su ujedno i članovi njegove stranke Radom za boljitak", te navode kako Pejić i Muslimović nisu istinski predstavnici poljoprivrednih proizvođača.

"Program poticaja za 2013. godinu koji 'gura' ministar Lijanović je u biti Program za izvlačenje i pljačku novca iz proračuna ministarstva poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva kao što je ministar radio u ove zadnje dvije godine svog mandata", navode u Koordinaciji.

Koordinacija poljoprivrednih udruženja i saveza traži od Vlade i premijera FBiH kao i od odbora za poljoprivredu oba doma federalnog Parlamenta da ne prihvate Program poticaja za poljoprivredu za 2013. godinu ministra Lijanovića, a koji po njihivu mišljenju treba dati ostavku ili žurno biti smijenjen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: