|

Poljoprivrednici blokirali carinski terminal u Orašju

Poljoprivrednici blokirali carinski terminal u Orašju
2
F
FENA
28.11.2014. u 14:09
8
komentara
2

dijeljenja
Poljoprivrednici blokirali carinski terminal u Orašju Foto: RTRS
Nezadovoljni nekontroliranim i prekomjernim uvozom mlijeka i mesnih proizvoda u BiH, stotinjak poljoprivrednih proizvođača iz Federacije BiH i Republike Srpske blokirali su danas carinski terminal na graničnom prijelazu Orašje.
Prosvjednici su svoje zahtjeve u jedanaest točaka uputili prema entitetskim vladama, Vijeću ministara BiH, te Upravi za indirektno oporezivanje BiH.

Predsjednica udruge mljekara općine Šamac Vera Miladinović, u izjavi za Fenu kazala je kako mljekari, između ostalih, traž zatvaranje graničnih prijelaza Izačić, Orašje i Gradiška. Također, traže uvođenje tzv. „plavog dizela“, uvođenje zaštitne cijene pri uvozu mlijeka, mliječnih proizvoda i svih proizvoda od mesa, povrća i da se omogući izvoz prema zemljama EU te da im se osigura nesmetan prolaz iz BiH prema Rusiji i Turskoj kroz zemlje članice EU najkasnije do kraja ove godine.

Najavili su da će, ako nadležni entitetski i državni organi ne ispune njihove zahtjeve, osim blokada carinskih terminala, svoje prosvjede nastaviti blokadom zgrade Vijeća ministara,u Sarajevu.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...