Komentari (77)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Student sam, ne podržavam ovu odluku. Svakako su kriteriji svedeni na minimum.
Pa naravno, ko bi normalan podržavao ovo osim neradnika koji se sjete da imaju semestar za očistiti u posljednjoj sedmici nastave... Medvjeđa usluga
Ovo nisu studenti vec neradnici, to je trebalo i u naslovu clanka napisati. Ja ne znam koga oni zastupaju, ja sam student a ne podrzavam ovu odluku. Ovo je saka jada i neradnika i nije im se smjelo ovo dopustiti.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Znate li obezbjediti posao onima koji zavrse sa prosjekom vecim od 8.0? Znate li obezbjediti i stan onima sa prosjekom vecim od 9.0? Znate li obezbjediti da skolovani ne idu u Njemacku?
Jeste medveđa usluga, bio sam student i nikada nisam prenio vise od jednog predmeta, ali srozani obrazovni sistem nije samo produkt novog vremena. Tokom ratnih godina nije bilo prenosa 3 ili 4 predmeta, ali bilo je zavrsavanje za mjesec dana, placanje ispita kod profesora, zavrsavanje diploma itd, cast izuzecima. Eto imamo direktorku jednog klinickog ccentra koja mjesecima dokazuje da je zavrsila drzavni fakultet kao da svaki bivsi student ne moze to lako dokazati u dekanatu
Da li su ovi što pišu negativne komentare slušali predavanja na laptopu kojem ne radi zvučnik pa moraju na slušalice od mobitela slušati? Da li su isti ti ljudi se borili sa internet konekcijom? I da, jesu li oni bili zaraženi koronavirusom za vrijeme ispitnih rokova? Ako je odgovor na sve ovo DA, onda se slažem s vama.
Da, pa opet nisam prenijela niti jedan ispit. To su samo izgovori.
Pola godine nisam imala funkcionalan laptop, te sam sve pratila s telefona. Nemojte, molim vas. Priznajte svoju nesposobnost i pustite druge da studiraju.
Pa ovi ne mogu nikako godinu izgubiti/ponoviti kad mogu tolike ispite prenijeti. Ja da sam mogao tri ispita prenijeti u svoje vrijeme, po starom sistemu studiranja, nikad godine ne bi ponovio. Zbog tog jednog ispita-trećeg, sam godinu obnavljao. A vidi ovih! Od kuće polažu ispite, polijepe odgovore posvuda i odgovaraju preko kompa, i još traže ovo. Svima koji su završili fakultete po starom sistemu, a na Birou su, odmah dati posao.
Razlozi ovakve SRAMNE političke odluke ? Odgovor leži u dvije stvari: prva, valja sačuvati keš, da ne bi otišao na privatne univerzitete ako se kriteriji studiranja na javnim pooštre, pa će gospoda studenti pohrliti na brzaka zaraditi diplome na privatnim. I druga: valja se dodvoriti kojekakvim populacijama, jer idu izbori: boračkoj, profesorskoj, invalidskoj i tako dalje. Sve populacija do populacije. A, one najbitnije, sa istinskim intelektom i znanjem nestaje. Sve brže i brže.
Političari omogućili. U tome je sadržana sva zla kob ove BiH. Nekada su to radili stručnjaci uključeni u obrazovni proces i svi koji su prošli "torture" tadašnjeg studiranja su postajali stručnjaci. Ovi studenti nisu sposobni očistiti ispite u jednoj godini. Šta reći ? Kupiti se i ići što prije odavde. I mi sa visokoškolskim obrazovanjem koji već radimo. Ovo sve definitivno ide u propast.
Početkom rata, pod okriljem 'demokratske' vlasti nacionalističkih stranaka, započeta je devastacija školstva na svim nivoima. Jednostavno, nije 'him' u interesu imati kvalitetne, obrazovane ljude (intelektualce) koji misle svojom glavom.
Medvjeđa usluga.
Ovako je i konakovic zavrsavao 14 ispita za 3 sedmice.
Pa najbolje odma im dat diplome i po mogucnosti ministarske fotelje
Kao da im treba škola za ministarske fotelje
Danasnji studenti nehljebari!!! Unistili ste obrazovanjee!
I sta kad prenesu. Bice vjeciti apsolventi. Ne moze se fax zavrsiti u nargila baru iako je bolonja koju mogu sad zavrsiti i oni sa posebnim potrebama
Najveća studentska laž je "od sutra počinjem učiti". E tek sad se počinju praviti generacije neradnika i džabahljebaroša. Tek sad neće niko ništa učiti.
Odmah diploma inace ste nadrljali. Na Univerzitetu HAOS-KALOS Tuzla za 1.000€ se dobije namah diploma. Ovi banovićki vladari TK evo ne razumiju.
Najbolje nek sve od prve pa dalje prenesu do četvrte/pete/šeste.