{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Policijski automobil parkiran nasred pješačkog prelaza

S
6.4.2010. u 18:10
0
50
Policijski automobil parkiran nasred pješačkog prelaza
0
Policijski automobil parkiran nasred pješačkog prelaza
U utorak je nasred pješačkog prelaza na spajanju ulica Vrazova i Valtera Perića u Sarajevu pješacima prolaz ometao "uredno" parkiran policijski automobil.
Nedavno smo, pohvalivši akciju policije u kojoj posljednjih dana pojačano kontroliraju pješake koji nepropisno prelaze cestu, skrenuli pažnju i na činjenicu kako bi bilo dobro da se i policajci sami pridržavaju propisa. Tada smo fotografirali policajce koji pješake kažnjavaju pored nepropisno parkiranog automobila, prolaze pored očitog slučaja iskorištavanja maloljetnika za rad pri tom nevezanog pojasa.

Današnji slučaj pokazuje kako policajci koji su zaduženi za provođenje zakona, nisu imali sluha kada smo skrenuli pažnju da bi i oni trebali poštovati zakone. Premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić koji je nakon što smo jučer objavili fotografiju na kojoj se vidi kako je nepropisno parkirao automobil, uputio je izvinjenje sugrađanima. Iako je Mehmedić napomenuo kako se službeno vozilo u slučaju potrebe može nepropisno parkirano zadržati 15 minuta, ipak bi trebalo voditi računa da ne bude parkirano baš nasred pješačkog prelaza.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: