Uprkos striktnoj zabrani
0

FOTO / Parkirali "pauk" na trgu da popiju kafu i opklade se

Piše: A. J.
Iako bi upravo oni trebali biti uzor nesavjesnim vozačima, uposlenici "pauk službe" u nedjelju su nepropisno parkirali svoje vozilo na Merhemića trgu u sarajevskom naselju Ciglane, kako bi posjetili obližnju kladionicu i uz to popili kafu.
Na tom mjestu se nalazi jasno vidljiv saobraćajni znak koji obavještava vozače da je na trgu zabranjeno odvijanje saobraćaja, a samim tim i parkiranje vozila.

Kako je za portal Sarajevo-x.com rekao čitatelj, koji je snimio fotografije, na vozilu "pauk službe", koje je namijenjeno za uklanjanje nepropisno parkiranih vozila, tokom dolaska bilo je upaljeno rotaciono svjetlo.

Čitatelj nam piše da su se uposlenici te službe nakon parkiranja uputili u sportsku kladionicu, a zatim otišli u jedan od obližnjih kafića. Prema njegovim riječima, vozilo se na mjestu gdje je zabranjeno parkirati nalazilo više od pola sata.
Podsjetimo, premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić je svoj automobil nedavno parkirao na istom trgu, ali se nakon naše kritike izvinio građanima.