{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policija stala na rep automafiji

S
10.1.2011. u 23:59
0
15
Policija stala na rep automafiji
0
Policija stala na rep automafiji
Odlučna akcija po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine provedena je jutros širom naše zemlje, ali i Srbije čime su pravosudni i policijski organi zadali žestok udarac automafiji koja hara na ovim prostorima.
Pronaći vlastiti automobil na mjestu gdje ste ga parkirali postalo je pitanje sreće. Kriminalci svakodnevno obijaju i kradu automobile koje kasnije, uz pomoć dobro uvezanih kanala, pretvaraju u auto-otpad ili prebacuju preko granice, gdje ih legalizuju.

Trgovci su, svjesni problema, građanima ponudili brojna rješenja i zaštite od kradljivaca automobila pa su reklame za kojekakve alarme i lavlje kandže postale česte poput onih za šampone i omekšivače.

Više stotina policajaca u akciji protiv automafije

Ipak, na rep automafiji mogu stati jedino državne, entitetske i kantonalne institucije. Čini se da je nakon akcije u Tuzlanskom kantonu došao na red i ostatak zemlje. Svakako da ohrabruje i saradnja policijskih snaga BiH i Srbije, zemalja čiji kriminalci već godina rade zajedno bez ikakvih prepreka. Dokaz tome je i hapšenje šestorice kriminalaca u Srbiji, a među njima i policajca iz Kragujevca.

Iskreno se nadamo da Tužilaštvo u saradnji sa ostalim pravosudnim i policijskim snagama neće stati na ovome te da će nastavi sa odlučnom i efikasnom akcijom do konačnog uništavanja automafije u Bosni i Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: