{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policija spriječila ulazak 200 bivših vojnika u zgradu Parlamenta FBiH

F
7.11.2012. u 12:29
5
20
Policija spriječila ulazak 200 bivših vojnika u zgradu Parlamenta FBiH
5
Tokom sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, danas u Sarajevu, umalo nije došlo do incidenta između policije, u kojoj ima i pripadnika specijalnih snaga sa štitovima, i protestnika ispred zgrade Parlamenta, penzioniranih bivših pripadnika Oružanih snaga BiH. Grupa ovih bivših vojnika u kojoj je trenutno više od 200 ljudi, pokušala je u jednom trenutku da uđe u zgradu Parlamenta, ali je ispred njih stala policija i tenzije su se smirile, kada je u zgradu propuštena nekolicina koja će zastupati cijelu ovu grupu.
Foto: Almir Panjeta/Klix.ba
Foto: Almir Panjeta/Klix.ba

Saznaje se nezvanično da će tih nekoliko predstavnika nezadovoljnih bivših vojnika uskoro primiti predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Fehim Škaljić, a tokom dana i federalni premijer Nermin Nikšić.

Foto: Almir Panjeta/Klix.ba
Foto: Almir Panjeta/Klix.ba

Ova grupa okupila se od jutros pred zgradom Parlamenta nezadovoljna zbog informacije da će premijer Federacije BiH Nikšić predložiti povlačenje s dnevnog reda predloženih dopuna Zakona o povoljnijem penzioniranju. Te dopune najavljuju da će Federacija preuzeti brigu o isplatama penzija ovim bivšim pripadnicima Oružanih snaga, penzioniranih svojevremeno po državnom zakonu.

Dnevni red današnje sjednice Predstavničkog doma još nije konačno utvrđen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: