{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policija spriječila ulazak 200 bivših vojnika u zgradu Parlamenta FBiH

F
7.11.2012. u 12:29
5
20
Policija spriječila ulazak 200 bivših vojnika u zgradu Parlamenta FBiH
5
Tokom sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, danas u Sarajevu, umalo nije došlo do incidenta između policije, u kojoj ima i pripadnika specijalnih snaga sa štitovima, i protestnika ispred zgrade Parlamenta, penzioniranih bivših pripadnika Oružanih snaga BiH. Grupa ovih bivših vojnika u kojoj je trenutno više od 200 ljudi, pokušala je u jednom trenutku da uđe u zgradu Parlamenta, ali je ispred njih stala policija i tenzije su se smirile, kada je u zgradu propuštena nekolicina koja će zastupati cijelu ovu grupu.
Foto: Almir Panjeta/Klix.ba
Foto: Almir Panjeta/Klix.ba

Saznaje se nezvanično da će tih nekoliko predstavnika nezadovoljnih bivših vojnika uskoro primiti predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Fehim Škaljić, a tokom dana i federalni premijer Nermin Nikšić.

Foto: Almir Panjeta/Klix.ba
Foto: Almir Panjeta/Klix.ba

Ova grupa okupila se od jutros pred zgradom Parlamenta nezadovoljna zbog informacije da će premijer Federacije BiH Nikšić predložiti povlačenje s dnevnog reda predloženih dopuna Zakona o povoljnijem penzioniranju. Te dopune najavljuju da će Federacija preuzeti brigu o isplatama penzija ovim bivšim pripadnicima Oružanih snaga, penzioniranih svojevremeno po državnom zakonu.

Dnevni red današnje sjednice Predstavničkog doma još nije konačno utvrđen.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: