{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policija podnijela prekršajne prijave protiv radnika Konjuha

28.3.2013. u 09:29
0
6
Policija podnijela prekršajne prijave protiv radnika Konjuha
0
Policija podnijela prekršajne prijave protiv radnika Konjuha
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik Sindikata živiničkog preduzeća Konjuh, Mevludin Trakić, prije nekoliko dana dobio je “plavu kovertu” kojom je obavješten kako je protiv njega i protiv još 150 radnika poveden prekršajni postupak pred nadležnim sudom.
“Pokretanje prekršajnog postupka vidim kao zastrašivanje radnika, koji su se borili za svoja radnička i ljudska prava. Kao svjedoci navedeni su policijski službenici, a pokretanje prekršajnog postupka se odnosno na 7. februar i blokiranje raskrsnice Križaljka. Nećete vjerovati tada su nam policijski službenici davali punu podršku, podržavali nas u našoj borbi za očuvanje preduzeća, a onda su potpisali zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka”, kaže Mavludin Trakić.

Trakić napominje kako je Općinsko vijeće Živinice usvojilo odluku o mjestu održavanja protesta. Predviđeno je da se protesti ubuduće održavaju na platou nekadašnjeg hotela Konjuh.

“Ne pada nam na pamet da se za svoja radnička prava borimo na tom mjestu. Vidjet ćemo šta će preduzeti nadležni sud, a ne isključujem ni proteste pred Općinskim sudom. Kod nas je sve moguće pa i da poštene radnike šalju na sud”, kaže Trakić.

Proizvodnja u Konjuhu je nastavljena, ali nije na nekadašnjem novou. No, radnici su zadovoljni što imaju posla, a odgovornim poručuju kako neće dozvoliti dalje uništavanje preduzeća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: