|

Radnici "Konjuha" prenoćit će u Kladnju

Radnici "Konjuha" prenoćit će u Kladnju
94
F
FENA
28.1.2013. u 19:01
32
komentara
94

dijeljenja
Radnici "Konjuha" prenoćit će u Kladnju
Oko 300 radnika "Konjuha" iz Živinica krenuli su jutros u 09.00 sati pješice na put dug 112 kilometara prema Sarajevu, a oko 19 sati ušli su u Kladanj gdje će prenoćiti i potom će ujutro nastaviti put prema Sarajevu.
Kako je u izjavi za Agenciju FENA potvrdio predsjednik Sindikata "Konjuh" Živinice Mevludin Trakić načelnik općine Kladanj osigurao im je tu prenoćište.

Govoreći o ljudima koji su s njim na ovom putu, Trakić ističe da među njima i bolesnih i onih kojima je teško pješačiti, ali se međusobno pomažu oslanjajući se jedni na drugi.

Najavio je da usprkos svim problemima nastaviti koračati i od svojih zacrtanih ciljeva neće lako odustati, a najavili su da će zatražiti pomoć od visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka.

Radnici "Konjuha" odlučili su se da protestvuju ispred zgrade OHR-a nakon što od federalnih institucija nisu dobili odgovarajuću pomoć kako bi ostavrili svoja osnovna prava, pravo na rad budući da se ovo preduzeće nalazi u krizi.

Trakić je ranije kazao da radnici imaju plan kako da preduzeće preživi i nastavi raditi, najdalje do augusta, za što im je potreban kredit od šest miliona KM.

Poručio je i da radnici ovog preduzeća žele Inzku pokazati gdje se troši kredit Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke odnosno uvjeriti ga, kako je Trakić kazao, da nema privrednog razvoja.
Prijavi grešku


Komentari (32)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...