|

Policija nije uspjela probiti blokadu građana na deponiji Uborak kod Mostara

Policija nije uspjela probiti blokadu građana na deponiji Uborak kod Mostara
98
R. D.
6.12.2019. u 08:51
40
komentara
98

dijeljenja
1/10 Foto: R. D./Klix.ba
2/10 Foto: R. D./Klix.ba
3/10 Foto: R. D./Klix.ba
4/10 Foto: R. D./Klix.ba
5/10 Foto: R. D./Klix.ba
6/10 Foto: R. D./Klix.ba
7/10 Foto: R. D./Klix.ba
8/10 Foto: R. D./Klix.ba
9/10 Foto: R. D./Klix.ba
10/10 Foto: R. D./Klix.ba
Rano jutros kamioni mostarskih komunalnih preduzeća krenuli su prema blokiranoj deponiji Uborak kao dio policijske akcije deblokiranja deponije koju građani zatvorenom drže već treći dan.
Tridesetak policajaca među kojima je bilo i onih iz Interventne jedinice u nekoliko pokušaja nije uspjelo preplašiti, ali ni fizičkom silom ukloniti građane koji su stali, a potom i sjeli ispred ulazne kapije.

Nakon neuspješnog pokušaja deblokade prisutnim građanima uručene su prekršajne prijave.Kako je za Klix.ba kazao Omer Hujdur, predsjednik Udruženja "Jer me se tiče", građani su uspjeli odbraniti svoje nemjere u pokušaju policije da ih ukloni.

"Uslovi za život su nam ugroženi u svakom smislu i nemamo šta izgubiti. Ako nas policija ukloni, mi se vraćamo za pola sata, ali ko štiti kriminalne radnje ovih na vlasti koji koriste nelegalnu deponiju, on se poistovjećuje s njima i kriminalac je", kazao je jasno Hujdur.

Građani sjevernih mostarskih predgrađa, uprkos niskim temperaturama, u blokadi drže deponiju Uborak već tri dana. Gradske vlasti traže od policije da iskoristi svoje zakonske ovlasti i omogući nesmetan rad deponije kojoj je u srijedu istekla okolinska dozvola.

Deponija Uborak je zbog istih razloga bila blokirana 11 dana i u junu ove godine.
Prijavi grešku


Komentari (40)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...