{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policija Kantona Sarajevo najavljuje potpunu obustavu rada!

14.5.2014. u 13:25
349
85
Policija Kantona Sarajevo najavljuje potpunu obustavu rada!
349
Policija Kantona Sarajevo najavljuje potpunu obustavu rada!
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sindikat policije Kantona Sarajevo najavio je da će u narednom periodu pokrenuti radikalne sindikalne aktivnosti, a koje neće isključivati djelimične ili potpune obustave rada.
Kako je saopćeno iz ovog Sindikata, njihovi su predstavnici u proteklom periodu pokušali obaviti razgovor sa v.d. premijerom i ministrom finansija Kantona Sarajevo Muhamedom Kozadrom, kako bi našli rješenje za poboljšanje radno-pravnog i ekonomsko-socijalnog statusa policajaca, ali su, kako se navode, naišli na ignorantski i krajnje nekorektan odnos ministra i premijera Kozadre.

"Činjenica da ti isti članovi sindikata, policijski službenici, svojim tijelima štite ona mjesta u kojima danas ministar Kozadra gradi neke svoje bastione nedodirljivosti, očigledno nije dovoljan razlog da nam se barem pruži prilika za razgovor", ističu u Sindikatu.

"Nije nam poznat razlog ove otuđenosti v.d. premijera i ministra finansija od stvarnih problema sa kojima se svakodnevno susrećemo, ali porazna je činjenica da on ništa ne poduzima da se ispoštuju barem postojeće obaveze kada su u pitanju isplate naknada iz radnog odnosa policijskih službenika niti on, shodno svom stavu i ponašanju, ima namjeru u dogledno vrijeme opremiti policijske službenike neophodnom opremom za obavljanje svakodnevnih poslova i zadataka, čime direktno ugrožava sigurnost građana i njihove imovine u Kantonu Sarajevo", navodi se u saopćenju koje je potpisao predsjednik Sindikata policije Kantona Sarajevo Nedžib Đozo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: