{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policija Kantona Sarajevo najavljuje potpunu obustavu rada!

14.5.2014. u 13:25
349
85
Policija Kantona Sarajevo najavljuje potpunu obustavu rada!
349
Policija Kantona Sarajevo najavljuje potpunu obustavu rada!
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sindikat policije Kantona Sarajevo najavio je da će u narednom periodu pokrenuti radikalne sindikalne aktivnosti, a koje neće isključivati djelimične ili potpune obustave rada.
Kako je saopćeno iz ovog Sindikata, njihovi su predstavnici u proteklom periodu pokušali obaviti razgovor sa v.d. premijerom i ministrom finansija Kantona Sarajevo Muhamedom Kozadrom, kako bi našli rješenje za poboljšanje radno-pravnog i ekonomsko-socijalnog statusa policajaca, ali su, kako se navode, naišli na ignorantski i krajnje nekorektan odnos ministra i premijera Kozadre.

"Činjenica da ti isti članovi sindikata, policijski službenici, svojim tijelima štite ona mjesta u kojima danas ministar Kozadra gradi neke svoje bastione nedodirljivosti, očigledno nije dovoljan razlog da nam se barem pruži prilika za razgovor", ističu u Sindikatu.

"Nije nam poznat razlog ove otuđenosti v.d. premijera i ministra finansija od stvarnih problema sa kojima se svakodnevno susrećemo, ali porazna je činjenica da on ništa ne poduzima da se ispoštuju barem postojeće obaveze kada su u pitanju isplate naknada iz radnog odnosa policijskih službenika niti on, shodno svom stavu i ponašanju, ima namjeru u dogledno vrijeme opremiti policijske službenike neophodnom opremom za obavljanje svakodnevnih poslova i zadataka, čime direktno ugrožava sigurnost građana i njihove imovine u Kantonu Sarajevo", navodi se u saopćenju koje je potpisao predsjednik Sindikata policije Kantona Sarajevo Nedžib Đozo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: