{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policija garantuje sigurnost u Srebrenici i Bratuncu

S
10.7.2011. u 11:38
0
0
Policija garantuje sigurnost u Srebrenici i Bratuncu
0
Policija garantuje sigurnost u Srebrenici i Bratuncu
Himzo Selimović
Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Himzo Selimović garantuje da će godišnjica stradanja Bošnjaka u Srebrenici 11. jula i godišnjica stradanja Srba u Bratuncu 12. jula sa aspekta sigurnosti proteći u najboljem redu.
"Do ovog trenutka ne raspolažemo nikakvim konkretnim informacijama o pojedincima i grupama koji bi mogli ugroziti održavanje ovih godišnjica", istakao je Selimović, koji je na čelu Pododbora za bezbjednost Organizacionog odbora za pripremu obilježavanja stradanja u Srebrenici.

Govoreći o stanju u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH, Selimović je naglasio lošu opremljenost i nedovoljnu popunjenost kapaciteta.

"Sa opremom smo ispod svakog minimuma, posebno Sektor za obezbjeđivanje VIP osoba i objekata, ali i drugi sektori", rekao je on, dodavši da je oprema u takvom stanju da ne garantuje uspješno obavljanje poslova.

Kao problem u funkcionisanju Direkcije, Selimović je za sarajevsko "Oslobođenje" naveo i činjenicu da je Direkcija podstanar na tri lokacije u Sarajevu, izrazivši nadu da će to pitanje konačno biti riješeno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: