{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Formiran Operativni štab akcije "Srebrenica 2011."

F
17.6.2011. u 16:34
0
1
Formiran Operativni štab akcije "Srebrenica 2011."
0
Formiran Operativni štab akcije "Srebrenica 2011."
Foto: Fotoservis
Povodom poduzimanja mjera osiguranja 16. godišnjice genocida u Srebrenici i ukopa identificiranih žrtava genocida 11. jula, direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač donio je rješenje o zavođenju Operativne akcije "Srebrenica 2011." i fomiranju Operativnog štaba za poduzimanje mjera osiguranja.
U petak je održana prva sjednica Operativnog štaba na kojoj su planirane aktivnosti u smislu koordinacije kontradiverzione i tehničke zaštite, zabrane prijevoza eksplozivnih materija u dane obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, primjene policijskih ovlaštenja u skladu sa zakonskim propisima, operativnog osiguranja, realizacije sanitarno-biohemijske zaštite, uspostave kontrolnih punktova, pratnje organiziranog prijevoza, uspostave i funkcioniranja Operativnog centra štaba, te pravovremenog obavještavanja i informiranja građana i medija.

Kako je iz Federalne uprave policije saopćeno, operativnim štabom, koji broji 20 članova, rukovodi glavni inspektor Ensad Korman, načelnik Sektora uniformirane policije Federalne uprave policije.

O svim aktivnostima Operativnog štaba akcije "Srebrenica 2011." i svim aktivnostima policije u Federaciji Bosne i Hercegovini pri osiguranju obilježavanja 16. godišnjice genocida u Srebrenici, javnost će biti redovno informirana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: