Komentari (103)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo ovako nastaviti, pa ce se opametiti papci sto prelaze gdje ne treba.
Previše je očekivati od Bošnje da pređe još 200 metara i napravi normalan krug oko petlje, ako već to radi kod Esmeralde, samo 50 metara u produžetku ima EP pumpu i isprekidanu liniju. Al jok, Bošnji mrsko.
Po uzoru na revizore i policajci će kazne naplacivati većinom ženama (što se može vidjeti na slici) i omladini.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Izgrade ti moderan podvoznjak, stave ti pokretne stepenice ako ti je mrsko hodati ili ne mozes, nemas pjesackog prelaza ni semafora da cekas da predjes, i ti opet moras biti papak pa pretrcavati cestu i ugrozavati sebe i sve ucecnike saobracaja, bravo papak! Malo ti je i tih 50 KM, vjeruj mi!
A sve zbog toga sto ces 10 metara skratiti putanju, i biti nevidjeni papak! Welcome došljo!
Evo još jednog slikovitog primjera zašto se naša zemlja (a i čitav Balkan) nalaze tu gdje se nalaze-na zadnjoj ljestvici razvoja u evropi ( u svakom smislu-ekonomskom, pravnom i duhovnom)- kad i sami građani apludiraju na ovakav miševski potez šta očekivati....Da, "Bravo" bi bilo kada bi se vladavina prava primjenjivala jednako za sve e ne da se uvježbava na običnim malim smrtnicima- zašto se "vlasti" ne usudjuju zaustavljati luksuzna vozila po gradu? zašto ne znamo o porijeklu imovine tzv. "biznismena" koji su toptalno nepismeni ( opa bogatstvo sigurno nisu mogli zaraditi kao gostujući profesori na Harwardu ili Oxfordu)?...Zašto ako neko povrijedi čast običnog građanina ni policija ni sudovi neće ni da čuju da troše minut na takve slučajeve a ne daj bože da neko povrijedi čast nekog od hojrata na vlasti ili u "biznisu" ( koji je povezan sa vlašću)?. Dakle, postoji Prvada, a postoji i selektivna pravda ( odlika korumpiranih tj moralno nesposobnih društava)...
Sa moderatorom zajedno, naravno, i pothodnikom!
Trebalo je zagraditi planski,znalo se da ce biti pretrcavanja,jedino ograda sigurna moze pomoci....
jadno i žalosno ne može jadnije još samo da nam počnu crtati kuda se treba hodati bagra jedna.
Kazna za papke treba biti 500 KM. Vidi moj komentar od 07.10. na tekst : Adem Zolj: "Pothodnikom na Stupskoj petlji silazimo u Evropu,"
Itekako treba po džepu u svakoj sferi na svakom nivou svakog majmuna opucati. A vezano za nastradale u saobraćajkama: 1. U 3 od 5 saobraćajki kod nas KRIVI SU I VOZAČ I PJEŠAK, zašto?!?! evo zašto... onaj pješak kom je mrsko sačekati zeleno svjetlo pa stane na zebru (ili ne daj Bože negdje drugo pređe) je automatski kriv za bilo šta što mu se u tom trenutku desi, a onaj vozač koji kada pješak pogleda na zebru a kamoli zakorači na nju dužan je stati bolan, još izaći i pitati čovjeka da mu halali ako ga je prepao, a ne naši hajvani grob ih hebo vidi pješaka pa još otvara vrata da ne bi slučajno promašio ko u onom vicu s mercedesom. Dok nama rastoderi, aljovići i njima slični voze cestama, nakon što (umalo) usmrte osobu, bilo da imaju 10 dana vozačku ili još 10 puta toliko više kaznenih bodova, bez da im se zabrani da ikad fijaker voze do kraja života, nigdje nas neće biti
Na svaki način treba podizati urbanu kulturu življenja, pa i kaznama....
opet po sirotinji trenirate strogocu, ne ubijaju pjesaci vec bjesni soferi i pijani
U pravu si ubijaju se pješaci bacanjem pred auta mimo pješačkog prelaza. "PJEŠAČKI PRELAZ sam po sebi govori za koga je napravljen al ti imaš plieči mozak da to shvatiš-
Konačno makar D od države. Samo tako. Skaču ko divokoze pod kola, čak i vodeći malu djecu za ruku.
HVALA ti BOZE,nesto NAJJJJJPAMETNIJE nakon dugo VREMENA e nek vide kako je kad se mora da plati 50KM zbog gluposti...!
Malo duze vremena je trbalo vlasti i policija da dodje iz guzice u glavu pamet i da pocnu kaznjavati nesvjesne pjesake ali i sve druge ucesnike u saobracaju. Samo tako treba nastaviti na podrucju cijele BiH.. Bice manje nesreca sigurno pogotovo pjesaka i biciklista.A ovaj sto se naziva djingis kan vjerovatno nema vozacku dozvolu i isti ne upravlja motornim vozilom prema zakonu pa ovako komentarise. >Da je imao situaciju da udari pjesaka ili biciklistu drugacije bi razmisljao. Pozdrav za sve koji drze do toga di pjesake treba kaznjavati ako ucine prekrsaj.
Tako treba kad se prave budale!!! Kad ih udari auto, krivit ce sve i svasta osim samih sebe.
Čudan narod smo mi, lupiš nas po džepu dođe u glavu prosto nevjerovatno haha
i to stavite kazne 500KM MOLIM VAS!!!!!!!!!!
Konačno pravi potez.Policija ovakve stvari treba češće da radi i na više lokacija.Naravno isto to treba i da čine prema nesavjesnim vozačima koji nepoštuju propise a pogotovu onima koji nepoštuju pješaka na pješačkom prelazu.Za nesreće koje su učestale u zadnje vrijeme netreba kriviti samo vozače jer svakodnevno smo svjedoci ponašanja pješaka koji nepoštuju ama baš ništa.