Negativa(c) dana
0

Policajac u odbrani optuženog ratnog zločinca!

Sarajevo-x.com
Kako to izgleda kada imate nereformiranu policiju, na svojoj koži najbolje je osjetio kamerman Televizije Sarajevo koji je jučer ispred zgrade Suda Bosne i Hercegovine obavljao svoj posao.

Budimir Pantić, policajac u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo, dovezao je optuženog ratnog zločinca Predraga Terzića, također kolegu policajca. Terzić je optužen da je u Kalinoviku 1992. godine počinio ratni zločin nad nesrpskim stanovništvom.

Hrabri policajac Pantić, koji je, prema riječima prisutnih, bio vidno pijan, odgurnuo je kamermana a Bakiri Hasečić, predsjednici Udruženja žene žrtve rata opsovao je dijete. Takvu istu hrabrost Pantić je, nemamo sumnje, imao prilike pokazati i tokom devedesetih godina, možda u Kalinoviku, možda u nekom drugom gradiću iz kojeg se pravda davno odselila.

Kamermana TVSA napao policajac iz Istočnog Sarajeva Budimir Pantić!

Jer da ima pravde, neustrašivog Pantića bi, čim se otrijezni, dočekala suspenzija potpisana lično od direktora Policije Republike Srpske Gojka Vasića. Očekivati da se to desi ravno je nadanju da će Rajko Vasić napisati tekst bez ijedne uvrede.