{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pokrenuto klizište u Kalesiji, evakuisana jedna porodica

S
3.2.2015. u 14:35
0
11
Pokrenuto klizište u Kalesiji, evakuisana jedna porodica
0
Pokrenuto klizište u Kalesiji, evakuisana jedna porodica
Na području općine Kalesija došlo je do reaktiviranja klizišta na više lokacija koja ugrožavaju stambene objekte, a jedna porodica je evakuisana.
U naselju Horozovina evakuisana je jedna porodica iz stambenog objekta koji je ugrožen klizištem i smještena u prihvatni centar u Jeginov Lug kod Kalesije.

I u naselju Babajići ugrožen je jedan stambeni objekat, dok su u naselju Donje Hrasno ugrožena četiri stambena objekta, podaci su općinskih službi Civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona.

Saobraćaj na magistralnom putu Tuzla-Bijeljina, u mjestu Požarnica, odvija se usporeno, jednom trakom zbog klizišta, dok je zbog aktiviranog klizišta obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Simin Han-Kalesija, u mjestu Babajići, pa je u funkciji obilaznica preko Dubrava.

Prema jučerašnjem izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okoline Tuzlanskog kantona, prekomjerno zagađenje vazduha bilo je na lokalitetu Živince, dok je vazduh u Tuzli na lokalitetima Skver, Bosanski kulturni centar i Cerik odgovarao kvalitetu čistog vazduha.

Vodostaj na Hidroakumulacionom jezeru brane Modrac je 1,33 metra ispod tačke preliva, koja iznosi 200 metara nadmorske visine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: