{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poplave i klizišta ugrožavaju stambene objekte u Kalesiji

S
SRNA
12.3.2015. u 11:50
2
3
Poplave i klizišta ugrožavaju stambene objekte u Kalesiji
2
Poplave i klizišta ugrožavaju stambene objekte u Kalesiji
Na području opštine Kalesija prijavljena su dva klizišta, koja u naselju Dedejići ugrožavaju četiri stambena objekta, dok se u naselju Ibralići izlio lokalni potok i poplavio jedan stambeni objekat, današnji su podaci Civilne zaštite ove opštine.
U ovoj opštini prijavljeno je klizište u naselju Paraći koje ugoržava jedan stambeni objekat, dok se u Mjesnoj zajednici Brda pokrenulo novo klizište.

Vodostaj Spreče na mjernom mjestu Karanovac kod Gračanice jutros je iznosio 319 centimetara, što je u odnosu na jučerašnje mjerenje više za 18 centimetara. Mjere odbrane od poplava preduzimaju se u ovoj opštini kada visisna vodostaja Spreče dostigne 300 centimetara.

Spreča se izlila i poplavila oko deset hektara poljoprivrednog zemljišta, dok trenutno nema poplavljenih stambenih objekata.

Na području ove opštine prijavljena su dva nova klizišta koja ugrožavaju stambene objekte u naselju Gornja Miričina, dok su se aktivirala tri nova klizišta, od kojih u naselju Rajska, gdje je ugrožen jedan stambeni objekat, u naselju Zelinja Srednja i klizište na poljoprivrendom zemljištu u naselju Međiđa Srednja.

U opštini Gračanica proglašeno je stanje prirodne opasnosti od klizišta i angažovana je opštinska komsija za procjenu štete, kako bi što hitnije snimila stanje na terenu.

Prema izvještaju Opštinskog štaba Civilne zaštite Čelić, reaktiviralo se staro klizište u naselju Muratovići koje ugrožava dva stambena objekta i lokalni put. I u naselju Mahale klizište ugrožava dva stambena objekta.

Klizište, koje se pokrenulo u naselju Špionica, opština Srebrenik, ugrožava jedan stambeni objekat, dok je na području opštine Doboj Istok pod vodom oko 20 hektara poljoprivrednog zemljišta na prostrou između rijeke Spreče i magistralnog puta, javili su federalni mediji.

Na području opštine Sapna reaktivirana su dva klizišta u naselju Goduš, zbog kojih je prekinuto vodosnabdijevanje za oko 50 domaćinstava i onemogućen saobraćaj na regionalnom putu Sapna-Teočak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: