|

Pokrenuta web stranica o integracijama BiH u NATO

Pokrenuta web stranica o integracijama BiH u NATO
0
F
FENA
6.2.2013. u 12:51
5
komentara
0

dijeljenja
Pokrenuta web stranica o integracijama BiH u NATO
Komisija za NATO-integracioni proces Bosne i Hercegovine pokrenula je web stranicu o integracijama BiH u NATO radi kvalitetnog i ažurnog informiranja javnosti o svim aspektima integracija Bosne i Hercegovine u NATO.
Web stranica je www.bihnato.com. Komisija želi da pokrene javnu diskusiju u ovoj oblasti i da doprinese kvalitetnoj razmjeni argumenata i stavova jer smatra da građani i neki predstavnici institucija nisu na najbolji način informirani o tome šta NATO predstavlja, koja je njegova uloga u 21. stoljeću i šta bi zemlja poput BiH mogla da radi u NATO-u.

NATO je odbrambeni i politički savez koji je nastao 1949. godine radi odbrane teritorije svojih članica i zaštite principa demokratije i ljudskih prava svojih građana.

Od tada, NATO je imao nekoliko krugova proširenja i u svoje okrilje je primio gotovo sve zemlje srednje i istočne Evrope te se profilirao kao važan faktor sigurnosti Evrope u 21. stoljeću.

Predsjedništvo BiH je 2003. godine kao jedan od vanjskopolitičkih prioriteta BiH postavilo integracije u NATO, uzimajući u obzir jasne koristi koje bi, u bližoj i daljoj budućnosti, bh. građani i zemlja imali od procesa integracija i punopravnog članstva u NATO-u.

Web stranica o NATO-integracionom procesu BiH informirat će javnost o primarnim izvorima na kojima je zasnovan NATO i integracije u BiH, predstavit će historiografiju i strukturu NATO-a, način njegovog funkcioniranja te proces razvoja NATO-integracija u BiH.

Web stranica će prenositi aktuelne vijesti te upoznavati građane i institucije u vezi sa što više različitih stavova o svim aspektima NATO-integracionog procesa.

Predsjednica Komisije za NATO-integracioni proces BiH Ana Trišić-Babić je u svoje ime, i uime Komisije, izrazila nadu da će sadržaj na web stranici biti od koristi njegovim korisnicima te da će njegovom upotrebom proširiti svoja saznanja u oblasti integracija BiH u NATO, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...