{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pokrenuta web stranica o integracijama BiH u NATO

F
6.2.2013. u 12:51
0
5
Pokrenuta web stranica o integracijama BiH u NATO
0
Pokrenuta web stranica o integracijama BiH u NATO
Komisija za NATO-integracioni proces Bosne i Hercegovine pokrenula je web stranicu o integracijama BiH u NATO radi kvalitetnog i ažurnog informiranja javnosti o svim aspektima integracija Bosne i Hercegovine u NATO.
Web stranica je www.bihnato.com. Komisija želi da pokrene javnu diskusiju u ovoj oblasti i da doprinese kvalitetnoj razmjeni argumenata i stavova jer smatra da građani i neki predstavnici institucija nisu na najbolji način informirani o tome šta NATO predstavlja, koja je njegova uloga u 21. stoljeću i šta bi zemlja poput BiH mogla da radi u NATO-u.

NATO je odbrambeni i politički savez koji je nastao 1949. godine radi odbrane teritorije svojih članica i zaštite principa demokratije i ljudskih prava svojih građana.

Od tada, NATO je imao nekoliko krugova proširenja i u svoje okrilje je primio gotovo sve zemlje srednje i istočne Evrope te se profilirao kao važan faktor sigurnosti Evrope u 21. stoljeću.

Predsjedništvo BiH je 2003. godine kao jedan od vanjskopolitičkih prioriteta BiH postavilo integracije u NATO, uzimajući u obzir jasne koristi koje bi, u bližoj i daljoj budućnosti, bh. građani i zemlja imali od procesa integracija i punopravnog članstva u NATO-u.

Web stranica o NATO-integracionom procesu BiH informirat će javnost o primarnim izvorima na kojima je zasnovan NATO i integracije u BiH, predstavit će historiografiju i strukturu NATO-a, način njegovog funkcioniranja te proces razvoja NATO-integracija u BiH.

Web stranica će prenositi aktuelne vijesti te upoznavati građane i institucije u vezi sa što više različitih stavova o svim aspektima NATO-integracionog procesa.

Predsjednica Komisije za NATO-integracioni proces BiH Ana Trišić-Babić je u svoje ime, i uime Komisije, izrazila nadu da će sadržaj na web stranici biti od koristi njegovim korisnicima te da će njegovom upotrebom proširiti svoja saznanja u oblasti integracija BiH u NATO, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: