{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pojavilo se klizište u banjalučkom naselju Ada, voda odnosi put

28.2.2015. u 19:58
7
44
Pojavilo se klizište u banjalučkom naselju Ada, voda odnosi put
7
Kiša je još jednom aktivirala klizište u banjalučkom naselju Ada. Na put je palo 20 kubika blata i gline, pa je u četvrtak navečer obustavljen i saobraćaj.
Osim toga, rijeka Vrbas je potkopala asfaltni put i ispod njega odnijela 150 centimetara zemlje, što je dodatno ugrozilo bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Mještani i putnici koji koriste ovaj put strahuju, jer samo malo nedostaje da klizište otcijepi jednu voznu traku, koju je voda već potkopala. Predsjednik savjeta mjesne zajednice Ada Vitomir Pejaković rekao je da je odron tla u četvrtak uvečer izazvao kvar na javnoj rasvjeti u ovom dijelu naselja.

"Ovo klizište, koje aktivira svaka kap kiše, pojavilo se prije više godina i od tada predstavlja veliku opasnost. Samo je pitanje dana i sata kada će taj dio puta i putnici koji se zateknu sletjeti u rijeku. Opasnost za putnike vreba s obje strane saobraćajnice. Iz preduzeća 'Putevi RS' su prije dvije godine započeli sanaciju klizišta, ali, po svemu sudeći, zemlja će preći i preko tog potpornog zida", istakao je Pejaković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: