{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pojačati aktivnosti na reformi javne potrošnje

S
24.5.2010. u 15:58
0
0
Pojačati aktivnosti na reformi javne potrošnje
0
Pojačati aktivnosti na reformi javne potrošnje
Sjednica PIC-a (Foto: SRNA)
Ambasadori zemalja članica Upravnog odbora Savjeta za provođenje mira u BiH (PIC) pozvali su Vladu i Parlament Federacije BiH (FBiH) da ne posustaju i pojačaju svoje aktivnosti na reformi javne potrošnje u FBiH.
Ambasadori su apelovali na federalnu Vladu i parlament da nastave provođenje strukturalnih reformi dogovorenih u skladu sa stendbaj-aranžmanom sa MMF-om ka smanjenju javne potrošnje da bi se očuvala održivost javnih finansija u FBiH i zaštitile najugroženije kategorije stanovništva.

Iz OHR-a je saopšteno da su ambasadori zemalja članica PIC-a sa zabrinutošću primili k znanju kašnjenja u provođenju strukturalnih mjera dogovorenih u skladu sa stendbaj-aranžmanom sa MMF-om.

Istakli su da je važno da se vlasti FBiH dogovore o efikasnim mjerama kojima će se ispraviti ovi propusti i time omogućiti da misija MMF-a nastavi razgovore o novom Pismu namjere.

Ambasadori su takođe sa zabrinutošću konstatovali nedostatak napretka kantona u racionalizaciji javne potrošnje, što i dalje predstavlja prepreku fiskalnoj reformi u FBiH.

OHR je saopštio da su ambasadori apelovali na FBiH da i dalje ostane opredijeljena reformskom procesu, dodajući da očekuju snažno i dalekovidno vođstvo i uključivanje svih političkih stranaka, kao i razumijevanje i solidarnost javnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: