{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik protiv povećanja državnog budžeta

F
5.6.2010. u 15:01
0
20
Dodik protiv povećanja državnog budžeta
0
Dodik protiv povećanja državnog budžeta
Milorad Dodik
Predsjednik Vlade Repubike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik izričit je da državni budžet institucija u narednoj godini ne može da bude povećan, te optužuje međunarodnu zajednicu da to traži jer je, tvrdi, ona ranije kreirala veći broj agencija i direkcija na nivou BiH.
"Takva praksa mora da prestane", rekao je Dodik komenirajući upozorenje ambasadora zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provođenje mira u BiH (PIC) koji su izrazili zabrinutost da bi funkcionisanje i sposobnost institucija BiH da odgovore na zakonske, kao i uvjete koje je potrebno ispuniti za proces evropskih integracija, mogli biti ugroženi zbog neadekvatnog državnog budžeta.

Upravni odbor PIC-a pozvao je Fiskalni savjet BiH da osigura da budžet institucija za 2011. godinu bude utvrđen u obimu koji omogućava uspješno i efikasno funkcioniranje državnih institucija.

"Da bi BiH poduzela ključne reforme i postigla napredak na putu evropskih integracija, izuzetno je važno da država ima institucije koje dobro funkcionišu i da razvija agencije koje su formirane s ciljem provođenja reformi potrebnih za evropske integracije", naveli su ambasadori zemalja PIC-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: