Komentari (189)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kad covjek iz Rogatice upravlja Sarajevom.....
@Chvilla bravo...
upravlja Sarajevom, a potajno ga mrzi iz sve duše....
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Šta zna ppluk šta je tašlihan... sutra da neki krkan dođe i počne praviti šoping centar umjesto sebilja - seljaci bi to dopustili. Lola je tu zacrtao bazen hotela... vi stoko sitnog zuba komentarišite i gledajte kako niče dograđeni hotel. Jednog dana kada to "ekonomski interesi" budu zahtijevali, begovu džamiju će pretvoriti u diskoteku, a katedralu u teretanu... samo dok neki lokalni kabadahija odluči da to tako treba
dopustaju,prije svega, gradjani svojom pasivnoscu.
Sarajevo meni na žalost počinje najviše ličiti na Palmiru kad su je okupirali talibani.
Nek se sagradi isti Tašlihan i riješen problem a ne da stoji tu par kamenje idioti glupi!
Gurabija Pojma ti nemas O Sarajevu da donosis zakljucke ciji je.grad i kojom etnosu samo pripada ,Razlicitost Nacija Kultura Religija je.navjeca vrijednost Sarajeva ,Nezovu ga Djaba Evropski Jerusalem .
Eto vidi se ko sjedi u toj komisiji. Sta papci znaju o kulturi, o istorijskim gradjevinama pa makar bile ostavstine samo jednog zida. Zabetoniraj sve. Joj krkanluka majko moja. Trebamo svi ustati protiv te odluke i hitno smjeniti clanove te komisije.
Nekome u dzep i historijsko blago prepoznato i od strane UNESCO-a ode zarad hotela ili kafica.
Novi dio hotela Europa je najgori shund i kic. Golos je ili idiot ili je u talu sa proizvodjacem onih govnastih ploca koje zalijepi gdje god stigne. Da to radi bili gdje u normalnom svijetu davno bi ga sutnili a mozda i zatvorili
Primitivac će uništiti sve što dotakne. Postoji nešto što se zove Urbicid...
Odobravam rušenje! Ja sam ionako vanzemaljac u svom rodnom gradu. Nek ide sve do đavola jer ništa me se više ne tiče. Ovo nije više moje.
Rekonstrukcija je idealno rjeßenje... Samo,ko će to finansirati? S obzirom da se ne radi o građevini iz Austrougarskog već Osmanskog perioda,treba tražiti donatora iz Turske!? Ili?!
Rekonstrukcija onakvog kakav je bio je nemoguća bez da se sruši Hotel Europa, jer se dio bivšeg Tašlihana nalazi ispod hotela
U tom slučaju,svaka rasprava o rekonstrukciji je suvišna...
Kazu pojedini botovi baketovi poravnaj sta ce nam. Fali hotela kazu. Ima covjece dovoljno prostora u Sa da se gradi a ne dirati naslijedje. Al haj ti bagri dokazi.
treba tu kakav rostilj na otvorenom napravit, il neboder u arapskom stilu
Kakvi majstori, izbacili UNESCOve predstavnike hahah.
Koji li je SDA-ovac "bacio oko" na ovu lokaciju...
Donijeti zakon da svi gradonacelnici Sa moraju biti iz Sarajeva, ne seljacine iz priprčina kojekakvih.
Ako je preostalo i tih 5% nakon svih nebriga i silnih granata i to je vrijednost, za Japance i druge poznavaoce istorijskih spomenika, koji i kad ih ne ima, trebalo bi ih izmisliti. A to ne moze, a mnogi gradovi nisu i ne mogu biti istorijski, a Sarajevo ipak jeste, bez obzira na komentare razne bagre koji u tom ne vide nista vrijedno i prosipaju neku vrstu, mrznje, a ne znaju da se istorija ne treba mrziti nego proucavat, jer se istorija ne moze mijenjati.
"Tašlihan je bio formiran kao nepravilni četverougao, dužine 47 metara" - ako se pogleda plan grada, vidi se da dobar dio ostataka leži ISPOD Hotela Europa, jer je razmak od GH Bezistana do hotela samo oko 35 m. Srušiti hotel pa rekonstruisati Tašlihan??? https://www.google.com/maps/@43.8584641,18.4277041,227m/data=!3m1!1e3
Austrougari su dolaskom u BiH unistili mnogo znacajnih objekata, i na njihovom mjestu izgradili nove, tada moderne. U tekstu pise "Tašlihan, odnosno njegovi ostaci u dvorištu hotela Evropa..." sto nije istina. Hotel Evropa je u Taslihanu. Naravno, nisam za to da se sad rusi Evropa, ali bi bio pravi zlocin ISTA graditi na mjestu ostataka.
@foton - Nije u, nego pokriva dio Tašlihana. Šteta što članak nije ilustrovan katastarskim crtežima iz doba gradnje Europe - Austrija ih je imala
PRIKAŽI ODGOVORE (1)