Komentari (287)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Al ljudi moji nije stvar u ovim platama. Direktori treba da imaju visoke plate s obzirom na nivo znanja i odgovornosti koje direktorska pozicija podrazumijeva. Stvar je u tome što je dosta njih nesposobno. Ja bih dao po 5000KM, ali ako naprave rezultat. Ako ne, noga. Pa neće direktor raditi i upravljati ljudima i procesima za 700KM, koji vam je.
@majklfinli i to im je puno sobzirom da su uhljebili od familije , kumova, prijatelja itd, neki su placali za posao a nekima je proslo na lijepe oci preko poznanstava i rodbinskih veza.....Boze pravde , ikada.......
@majklfinli Nije stvar u njihovim platama ako ne drže monopol i ako mu proizvodni radnik ima 1000-1500 a ne radniku dao 500km donaciju stranci koja ga je uhljebila 50000km i sebi uzeo 5000km.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Doktor i direktor bolnice i treba da ima veliku platu.
Znam developere koji imaju po 7-8000 km, a nisu ni direktori. Da ovi rade kako treba ne bi bilo ni previse. Problem je sto realno treba minimalna plata biti 900-1000km da bi se prezivjelo sa danasnjim cijenama.
Kod pojedinih regres veći nego moja cijela plata fujjj 💩🇧🇦
Sramno! Nije mi jasno za koji rad-NERAD dobiju tako visoke place!!! Mozete misliti koliko jos dobiju da nekog ''DOVEDU'' na posao bez ikakvog konkursa ili iakoga ima sve je u tancine namjesteno, KUPLJENO!!!!! BLJAK!!!!!
Sve i jednom gore navedenom direktoru treba i povisiti platu ali pod jednim uslovom. Daj da vidimo kako su te firme profesionalne, efektivne, usluzne, moderne, transparentne i da posluju u plusu a ne u minusu (ok nije samo jedan uslov). Kada se to desi onda su zasluzili svoje plate a i povisice. Sada odoh gledat kakav Sci-fi film. Vjerovatno je veca mogucnost da nadjemo zivot u svemiru nego da se desi gore navedeno😉
Plata direktora 4000km. Da budem iskren za tu poziciju je meni to sasvim OK. Ne vidim ama nas nikakav problem i trebamo se truditi da ostale plate rastu a ove ne smanjivati.
Nije problem ni 14000 al' u privatnom sektoru...u javnom je puno i 400 km koje sve kombinacije imaju van plate
Nisu velike ako rade svoj posao kako treba
Zato je GRAS u minusu sto Avdo pomuze sav kajmak
Pola njih je slagalo da imaju tako male plate.Mogli su napisati sto su htjeli.Da im neko pogleda platnu listu pao bi u nesvijest.
I ti sirotinjo radi za 500 KM
Bolje biti direktor BKC u Sarajevu nego predsjednik države
to je samo na papiru
Privilegije Direktora: tenderi,zaposljavanja,odlazak-dolazak na posao,vozac,mobitel,svi racuni na se pravdaju.... Vlada KS pod HITNO treba ovakve razrijesiti fotelja,i ne dozvoliti da isti dodju ponovo u poziciju da budu na ovim ili slicnim funkcijama
Doktori imaju smiješne plate, a ostalima su realne.
Maricu koliko ti imas za laprdanje u vladi?
Ne bih da pametujem, ali nisu ovo tako velike place. Posebno ne bi bile da oni rade dobar posao (npr da savjesno rade i otpustaju uhljebe). Ove hiljade su bukvalno nista u odnosu na to da pojedina preduzeca imaju 100 miliona minusa!
@iNtuitive Kakva je to logika 100 miliona minusa i plaća direktora grasa 3000 i nešto?Trebao bi biti u zatvoru a ne primati plaću.