|

Pogledajte kako izgleda renovirano porodilište u Općoj bolnici u Sarajevu

Pogledajte kako izgleda renovirano porodilište u Općoj bolnici u Sarajevu
62
E. Lj.
8.8.2019. u 16:12
76
komentara
62

dijeljenja
1/11 Foto: M. O./Klix.ba
2/11 Foto: M. O./Klix.ba
3/11 Foto: M. O./Klix.ba
4/11 Foto: M. O./Klix.ba
5/11 Foto: M. O./Klix.ba
6/11 Foto: M. O./Klix.ba
7/11 Foto: M. O./Klix.ba
8/11 Foto: M. O./Klix.ba
9/11 Foto: M. O./Klix.ba
10/11 Foto: M. O./Klix.ba
11/11 Foto: M. O./Klix.ba
Renovirano porodilište u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", koje će porodiljama i budućim majkama pružiti bolje uslove, svoja vrata otvara sutra, a u fotogaleriji portala Klix.ba možete pogledati kako će izgledati.
Postojeće porodilište Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" rekonstruisano je i adaptirano u okviru projekta "Sve za mame i bebe" koji su osmislili direktor Zlatko Kravić, šefica Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo Aida Đurđević i doktorica Armina Rovčanin-Osmanović. Glavni cilj bio im je napraviti bolje i sigurnije uvjete za rad porodilišta te u konačnici imati zadovoljne, zdrave i sretne trudnice, porodilje, majke i bebe.Radovi na obnovi porodilišta počeli su početkom ove godine. Nabavljena je moderna sofisticirana medicinska oprema, kadar je educiran, a uvedene su i nove metode poroda. Novina je i mogućnost prisustva bračnog druga tokom dolaska novorođenčeta na svijet.

Adaptirana porođajna sala sa dva porođajna boksa te operaciona sala u sklopu Odsjeka za hitne carske rezove samo su neke od novina ovog porodilišta. Do sada su se ove operacije radile u operacionom bloku koji je dodvojen od porodilišta, a sada je ispunjen svjetski standard i protokol da se hitni carski rez može uraditi u roku kraćem od 10 minuta.
Prijavi grešku


Komentari (76)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...