{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pogledajte još savremeniju virtualnu mapu Sarajeva

26.6.2013. u 10:51
1
13
Pogledajte još savremeniju virtualnu mapu Sarajeva
1
Pogledajte još savremeniju virtualnu mapu Sarajeva
Sarajevo 360, prva mapa virtualnog prikaza grada, sada u novijem ruhu, pruža još bolji i brži pristup servisnim informacijama i mapiranim objektima u općinama Centar i Stari Grad.
Uvođenjem novih tehnoloških karakteristika, korisnicima je omogućeno jednostavnije pretraživanje objekata i ulica prema određenim kategorijama i podkategorijama ili općinama.

Korisnik, u skladu sa vlastitim željama i interesovanjima može, jednostavnim klikom ili putem "pametne" tražilice koja pruža sugestije, dobiti tačnu lokaciju/kategoriju/ulicu uz virtualni prikaz.

Sarajevo 360 servis je već dosegao 7 miliona klikova. Inovacije omogućavaju selektovanu pretragu i brži prikaz datog objekta/ulice i zasigurno će ovu brojku utrostručiti.

Novi servis sa sobom donosi i brže učitavanje slika, poboljšanu sinhronizaciju pinova i radar koji olakšava orijentaciju (u virtualnoj šetnji korisniku olakšava kretanje i pokazuje prema kojoj strani svijeta je okrenut), vremensku prognozu, novi privlačniji interfejs koji je jednostavan za korištenje (user friendly), kao i sistem koji je prilagođen i vlasnicima novijih mobilnih uređaja, koji ne prepoznaju starije aplikacije poput Flasha, koji je još u razvoju.

Uz sve to, novi Sarajevo 360 servis ima i proširenu bazu podataka, te uz postojeće kulturno-historijske objekte, mapirani su i brojni drugi objekti iz različitih kategorija, kako bi servis, u svakom trenutku, korisnicima različitih interesovanja, mogao pružiti detaljnu servisnu informaciju uz virtualni prikaz.

Posjetite virtualnu mapu Sarajeva ovdje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: