{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pogledajte još savremeniju virtualnu mapu Sarajeva

26.6.2013. u 10:51
1
13
Pogledajte još savremeniju virtualnu mapu Sarajeva
1
Pogledajte još savremeniju virtualnu mapu Sarajeva
Sarajevo 360, prva mapa virtualnog prikaza grada, sada u novijem ruhu, pruža još bolji i brži pristup servisnim informacijama i mapiranim objektima u općinama Centar i Stari Grad.
Uvođenjem novih tehnoloških karakteristika, korisnicima je omogućeno jednostavnije pretraživanje objekata i ulica prema određenim kategorijama i podkategorijama ili općinama.

Korisnik, u skladu sa vlastitim željama i interesovanjima može, jednostavnim klikom ili putem "pametne" tražilice koja pruža sugestije, dobiti tačnu lokaciju/kategoriju/ulicu uz virtualni prikaz.

Sarajevo 360 servis je već dosegao 7 miliona klikova. Inovacije omogućavaju selektovanu pretragu i brži prikaz datog objekta/ulice i zasigurno će ovu brojku utrostručiti.

Novi servis sa sobom donosi i brže učitavanje slika, poboljšanu sinhronizaciju pinova i radar koji olakšava orijentaciju (u virtualnoj šetnji korisniku olakšava kretanje i pokazuje prema kojoj strani svijeta je okrenut), vremensku prognozu, novi privlačniji interfejs koji je jednostavan za korištenje (user friendly), kao i sistem koji je prilagođen i vlasnicima novijih mobilnih uređaja, koji ne prepoznaju starije aplikacije poput Flasha, koji je još u razvoju.

Uz sve to, novi Sarajevo 360 servis ima i proširenu bazu podataka, te uz postojeće kulturno-historijske objekte, mapirani su i brojni drugi objekti iz različitih kategorija, kako bi servis, u svakom trenutku, korisnicima različitih interesovanja, mogao pružiti detaljnu servisnu informaciju uz virtualni prikaz.

Posjetite virtualnu mapu Sarajeva ovdje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: