{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podrška Pravilniku o korištenju akademskih titula

F
8.6.2010. u 16:36
0
1
Podrška Pravilniku o korištenju akademskih titula
0
Podrška Pravilniku o korištenju akademskih titula
Foto: Ilustracija
Članovi Konferencije ministara obrazovanja u BiH izrazili su danas na sjednici u Sarajevu bezrezervnu podršku nastojanjima Ministarstva civilnih poslova BiH da se donese Pravilnik o korištenju akademskih titula, te stjecanju naučnih i stručnih zvanja.
Izraženo je očekivanje da će sutrašnji sastanak ministra civilnih poslova BiH Sredoja Novića s rektorima svih osam javnih univerziteta u BiH rezultirati približavanjem stavova i prijedlogom Pravilnika koji bi bio prihvaćen u Vijeću ministara BiH.

Ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović podsjetio je da se na izradi ovog pravilnika radi već dvije godine. Zbog toga najviše trpe mladi koji stiču bolonjske diplome, a koje ne prepoznaju poslodavci, zavodi za zapošljavanje, niti tržište rada.

Konferencija ministara obrazovanja, koju čine ministri nadležni za oblast obrazovanja na svim nivoima u BiH, razmatrala je i kriterije za akreditaciju visokoškolskih ustanova u BiH.

Zaključeno je da je materijal koji je izradila Agencija za razvoj visokog obrazovanja i obezbjeđivanje kvaliteta dobra polazna osnova. Bit će izvršene konsultacije s ministarstvima i akademskom zajednicom u BiH kako bi se predloženi kriteriji konkretizovali i njihovim donošenjem postavili jasni standardi u kvalitetu rada visokoškolskih ustanova u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: