Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da povlace i podizu optuznice kako im se nadigne, ni po pravu, ni pravdi, ni bogu, ni narodu??? Malo morgen...
Da li bi ove face sa slike htjele da dodje neko sa drugog kontinenta da njima sudi za nesto? Da ih priupita koliko su dali za pepeljare, kojoj firmi, koliko im je kostao stan i to...bas me zanima...
Zar toliki cirkus oko tih sudija, a trebali su sami otici, tj. nisu trebali ni dolaziti, odnosno, otici ce sigurno, samo je pitanje vremena...mora li da se prijeti ratom od strane nekakvih Hrvata, da se prijeti natom, evropom, amerikom, ko zna cim, i to oko tako jednostavne stvari. Dodik je u pravu, kao sto vi ne zelite strane sudije u svojim zemljama, ne zeli ni on, i nemaju sta da traze tamo. Dakle, mora vam crtati tako jednostavne stvari. Pa, otici ce kad-tad, bolje prije nego poslije
Da Bosnje zanimaju pare i korupcija, ne bi se interesovali za pepeljare, vec milijarde. Al, sta ces kad su lazljivi, naucilo lagati, pa gotovo...kazite lijepo, dragi Bosnje, svoje misljenje, ovako: \"Mi volimo strane sudije jer sude Srbima i uticu na politiku\". Tako, brate. nemojte ko kisa oko kragujevca, odvazite se jednom, ta imate li srca junackog jos imalo od predaka, ili je ko kod vrapca, toliko vam turci utjerali strah u kosti? I nemojte okolo kole, majku mu...
To je jos Petar Kocic opisao u svom \"Jazavac pred sudom\".
Pare tu bosnje ne zanimaju, zanima ih koje je pepeljare Dodik kupio prilikom gradnje zgrade Vlade RS. Jer im je ta zgrada veeeeliki trn u oku. Ne kao zgrada, vec ono sto predstavlja. Kao i Dodik. Ne Dodik kao osoba, vec ono sto on predstavlja i simbolizuje. Dokle se ide sa tim sudovima, govori i cinjenca da se osudjuju samo Srbi za ratne zlocine, a povlace se tuzbe protiv onih koji su izvrsili zlocin nad Srbima!
Ti sudovi su dirigovani iz nekih centara moci i slijep vidi da su daleko od nezavisnog sudstva, sto bi trebao biti cilj nekakve normalne drzave. Ti sudovi su bosnjama dragi jer sude samo Srbima i vrse pritisak na politiku i politicare.
Koji je vec ovo put da su se sastali i podrzali ohr i incka? 1750-ti? Sta oni podrzavaju i sta bosnje zele? Bosnje ne zanimaju pare vec strane sudije, koje ce politikanskim sudovima vrsiti pritisak na Srbe!!!
Nadam se da bi se vecina gradjana tih prostora slozila da su, sto se korupcije tice, trebali krenuti od onih 25 milijardi eura ili cega vec, donacija a uporno se suti o tome. Toliko o tuziocima i sudijama, samo toliko. A o kolikoj cifri se radi, govori i cinjenica da su, npr. Slovenci se zaduzili otprilike toliko ili nesto slicno.
A strani tuzioci su trebali ostat duze jer su najveci lopovi na vlasti i njih je trebalo tuzit i trazit da vrate sve pare koje su pokrali drzavi BiH-i i gradjanima! LOPOVE iza resetaka! A Vama G-ine Inzko svaka cast! BiH4EVER!
Dobra vijest! EU-a mora pomoc nasu drzavu na svak moguc nacin a ko prvo to je da OHR ostane sve dok nasa zemlja nema svoj Ustav, jednog predsjednika,policiju,parlament,itd... Gradjani BiH-e nikad nece bit u demokraciji sve dok genocid tvorevina postoji i krasa sva pravila demokracije i reformi,funkcije i prosperiteta na svakom nivou! Bosnohercegovci samo traze svoju BiH-u,demokraciju i normalan zivot,potovanja,edukaciju,kulturu,respect! BiH4EVER!
Ne vidim da se sudi nekom za korupciju, osim par srpsko-hrvatskih politicara, za toliko je mogao i domaci tuzilac, i sudija...i moja baba pokojna!!!
Sta ce vama tuzioci, kod vas kadija i sudi i tuzi...
Zar vi nemate tuzioca, nije korupcija samo sad i danas, valja se u buducnosti boriti s tim, ako nemate tuzioca, iskolujte par komada, osnujte pravni fakultet?
Hvala Europo....Ipak smatram, da bi se slucaji korupcije i ostali koji snose zakonske poslijedice, trebalo ozvaniciti sa vecim, prisustvom stranih tuzioca.Zivimo u nadi jer EU se nada napretku a kada se oni nadaju mora biti bolje u nasoj Domovini-Hvala