{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Podrška Borjani Krišto, Srbin za šefa diplomatije"

F
10.6.2011. u 17:13
0
41
"Podrška Borjani Krišto, Srbin za šefa diplomatije"
0
"Podrška Borjani Krišto, Srbin za šefa diplomatije"
Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ostao je pri ranijim stavovima kada je riječ o raspodjeli funkcija u Vijeću ministara, što znači da će podržati kandidata HDZ-a za mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH te tražiti za Srbe mjesto šefa bh.diplomatije.
Da mjesto ministra vanjskih poslova treba da dobije neko iz koalicije SNSD-SDS, potvrdio je danas predsjednik Izvršnog odbor SNSD-a Nebojša Radmanović ponovivši da predstavnicima Srba pripadnu četiri ministarska mjesta.

“Zbog ravnopravnosti u BiH potrebno je osigurati rotaciju. Na redu je da predsjedavajući Vijeća ministara BiH bude Hrvat, a poslanici iz SNSD-a podržat će Borjanu Krišto”, pojasnio je Radmanović u izjavi novinarima u Banjoj Luci uz kategoričan stav da stranka koja daje predsjedavajućeg ne može dati kandidata za mjesto šefa bh.diplomatije, pa je “sasvim normalno da je budući ministar vanjskih poslova iz reda srpskog naroda”.

Izvršni odbor SNSD-a potvrdio je da ostaju i kod sporazuma o zajedničkom djelovanju na nivou BiH koje imaju sa SDS-om i DNS-om, ali i kod ranije dogovorenih odnosa s HDZ-om BiH.

Pohvalili su svoje rukovodstvo, kako je naveo, zbog pokretanja krupnih pitanja u RS-u i BiH, kontakata s EU i otvaranja dijaloga o pravosuđu u BiH.

Razmatran je i rad Vlade RS-a u proteklih stotinu dana uz ponovljenu tvrdnju da je kabinet Aleksandra Džombića “u vrlo teškoj ekonomskoj situaciji u okruženju, uspio da osigura fiskalnu i socijalnu stabilnost u RS-u”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: