{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podrška BiH i Albaniji za viznu liberalizaciju

S
14.6.2010. u 20:08
0
4
Podrška BiH i Albaniji za viznu liberalizaciju
0
Podrška BiH i Albaniji za viznu liberalizaciju
Beograd
Ministar policije Srbije Ivica Dačić i delegacija Sabora podržali su na sastanku u Beogradu nastojanje BiH i Albanije u procesu vizne liberalizacije i naglasile da Srbija i Hrvatska mogu da daju doprinos BiH u tom procesu.
Dačić je istakao da je vrijeme da Srbija i Hrvatska razgovaraju o mogućnostima da njihovi državljani prelaze granicu uz posjedovanje lične karte kao što je slučaj sa građanima EU koji odnedavno u Srbiju ulaze uz posjedovanje ovog dokumenta, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Dačić je tokom razgovora naglasio da je cilj Srbije ubrzavanje reformi koje će ovu zemlju približiti evropskim integracijama i zahvalio se na podršci koju je Hrvatska pružila u procesu vizne liberalizacije.

Ministar policije Srbije je naglasio da policije dvije države dobro sarađuju i da je njihova saradnja primjer policijama zemalja zapadnog Balkana.

Dačić je istakao da je na posljednjem sastanku sa hrvatskim ministrom unutrašnjih poslova razmatrao ideju o otvaranju regionalnog centra za borbu protiv organizovanog kriminala.

"To je korak naprijed u zajedničkoj borbi protiv svih vidova kriminala, kao i bržu, efikasniju i operativniju razmjenu informacija od obostranog značaja", naglasio je Dačić.

Delegacija Sabora, koju predvodi potpredsjednik Sabora Neven Mimica, sutra završava posjetu Beogradu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: