{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podrška BiH i Albaniji za viznu liberalizaciju

S
14.6.2010. u 20:08
0
4
Podrška BiH i Albaniji za viznu liberalizaciju
0
Podrška BiH i Albaniji za viznu liberalizaciju
Beograd
Ministar policije Srbije Ivica Dačić i delegacija Sabora podržali su na sastanku u Beogradu nastojanje BiH i Albanije u procesu vizne liberalizacije i naglasile da Srbija i Hrvatska mogu da daju doprinos BiH u tom procesu.
Dačić je istakao da je vrijeme da Srbija i Hrvatska razgovaraju o mogućnostima da njihovi državljani prelaze granicu uz posjedovanje lične karte kao što je slučaj sa građanima EU koji odnedavno u Srbiju ulaze uz posjedovanje ovog dokumenta, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Dačić je tokom razgovora naglasio da je cilj Srbije ubrzavanje reformi koje će ovu zemlju približiti evropskim integracijama i zahvalio se na podršci koju je Hrvatska pružila u procesu vizne liberalizacije.

Ministar policije Srbije je naglasio da policije dvije države dobro sarađuju i da je njihova saradnja primjer policijama zemalja zapadnog Balkana.

Dačić je istakao da je na posljednjem sastanku sa hrvatskim ministrom unutrašnjih poslova razmatrao ideju o otvaranju regionalnog centra za borbu protiv organizovanog kriminala.

"To je korak naprijed u zajedničkoj borbi protiv svih vidova kriminala, kao i bržu, efikasniju i operativniju razmjenu informacija od obostranog značaja", naglasio je Dačić.

Delegacija Sabora, koju predvodi potpredsjednik Sabora Neven Mimica, sutra završava posjetu Beogradu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: