Komentari (187)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne, poznate sarajevske ulice ne dirati. Eno vam nake Azize Sacirbegovic pa nju mijenjajte...
Je li to inicijativa iz Istocn9g Sarajeva
ovi ko da su citali moj komentar,bravo za inicijativu,eto sad nekima drazi radić od Divljaka? pa jel vas stid?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
sto ne bi preimenovali ulicu Azize Sacirbegovic. Sta ce njoj jedna od glavnih ulica grada.
Slazem se da Aziza nije trebala dobiti ulicu Ivan Krndelj je bar kosti ostavio u partizanima, al brate da je to jedna od glavnih ulica..odvadi malo.
Ovo je cista provokacija, zabijanje prsta u oci hrvatskom narodu, nije to pitanje respekta prem "cika Jovi".
Bolje mijenjajte ove cirkuse od ulica, tipa: Hasana Bibera, ustaše Muhameda ef. Pandže, Azize Šaćirbegović i ostalih cirkusanata.
Najpoznatije ulice i njihova imena imaju dušu za koje treba vrijeme, te mislim da i sam general ne bi htio da se ulica koju je cijeli život poznavao kao Radićevu zove po njemu, ili čak i da se zove, svi bi je idalje zvali Radićeva, slično kao i Kralja Tomislava i druge.
Pokušaj drugi da se ukine Radićeva ulica. Prvi je bio 2018 kad je SDA htjela ulicu Padya Ashdowna.. Treća sreća more bit bidne. Radić je trn u oku. A Busulađićeva nek stoji. Eto Fronte i qrca
CUJ RADIC BIO POZITIVNA LICNOST, A POHRVACIVAO KATOLIKE BOSNE ZA ZITO I CAK GA ZEMALJSKE VLASTI BIH HAPSILE ZBOG TOGA. 1927 GODINE RADIC NA SJEDNICI U SKUPSTINI SHS NAZIVA BOSNJANE "SULEJMANIMA" I "TURCIMA"!
Nasljednik Radica je bio jos poznatiji, Vlatko MACEK koji je nakon dogovora Srba i Hrvata o podjeli Bosne kad su ga pitali, "sta cemo sa Muslimanima", odgovorio "praviti cemo se da ne postoje".
TAKO DA TI JE OVO CIJENA NEMANJA SVOJIH INTERNET PORTALA NEGO OSLANJANJE NA KOJEKAKVE SHIMICCH KLIXOVE DA JE TOP KOMENTAR DA JE RADIC BIO POZITIVNA LICNOST. RADIC JE BIO IZRAZITO NEGATIVNA LICNOST I NISTA MANJI ZLOCINAC OD MACEKA.
Centranu ulicu na ilidzi nazvati po jovi divjaku. Brisi one od rustem pase..i ostalih aga i lopova..dodjimo sebi jednom
Obavezno Gospo. Jovi Divjaku dodjeliti ulicu ili trg ili mozda cak neku skolu ili neku drugu obrazovnu ustanovu preimenovati u njegovo ime. Ipak je nakon rata radio na obrazovanju mladih i svesrdno ih pomagao.
Stjepan Radic je pokrao , odnosno posudio crkvene i ostale umjetnine iz BiH i odnio ih u Hrvatsku koja nam do dana danasnjeg nije vratila. Isto kao i ostalu nasu imovinu na Jadranu.
Obavezno Allaha mi...Jovan je bio legenda da mu Allah dragi da Dzenet...A molim vas da se moja ulica zove DMX-ova ulica...
PRIZNAJ DA ZELIS DA UMRES DA TE DOCEKAJU DJEVICE :D
Azizu mijenjaj
Stjepan Radic je isao po Bosni za vrijeme AU i pohrvacivao katolike za vrecu zita austrougarskog, tipa "ho's se izjasniti k'o 'rvat, ako ho's, evo vreca zita".
Cak je i bio hapsen od Zemaljskih vlasti Bosne.
Zeljko kako te vise noje stid???? Ne mozes koristiti Jovana za svoju fotelju jos 4 godine!!! Pijanduro, ostavi heroje grada na miru!
Preimenovati ulicu Hamdije Kreševljakovića (Dobrovoljačku) u ulicu Generala Jovana Divjaka.
Treba neku jaču ulicu.
Jovan Divjak je heroj i legenda ove drzave. Zeljko i DF su izdajice i najvece papcine ove drzave. Ne uzimajte generala u usta da bi dobili koji glas debili!!!!!