{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podjela 2.000 simboličnih evropskih pasoša

F
20.12.2010. u 13:27
0
2
Podjela 2.000 simboličnih evropskih pasoša
0
Podjela 2.000 simboličnih evropskih pasoša
S biometrijskim pasošem bez viza u šengenske zemlje
Centar za promociju civilnog društva najavio je za sutra uličnu akciju, podjelu 2.000 simboličnih evropskih pasoša za građanke i građane Bosne i Hercegovine.
Akcija će biti provedena na jednom od centralnih gradskih trgova, ispred Katedrale, a cilj je skrenuti pažnju javnosti i izabranih predstavnika vlasti na značaj i potrebu uključenja svih kapaciteta, od nevladinih organizacija, institucija Evropske unije u BiH, domaćih i stranih donatora, do vlasti.

Simbolični evropski pasoš koji će biti podijeljen građanima sadrži preporuke, konkretne korake koji moraju biti poduzeti da bi se u pravom smislu mobilizirali svi postojeći kapaciteti i time evropski put BiH koji nam predstoji učinio efikasnijim i bržim.

Objedinjenje svih kapaciteta kroz jačanje dijaloga i saradnje svih u BiH jedini je način za ispunjenje neophodnih uvjeta koji nas očekuju na evropskom putu.

"Na taj način će građani uskoro u svojom rukama držati istinski bh. - evropski pasoš", saopćio je Centar za promociju civilnog društva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: