|

Jagma za evropskim pasošima u Sarajevu

Jagma za evropskim pasošima u Sarajevu
0
F
FENA
31.1.2011. u 14:14
35
komentara
0

dijeljenja
1/9 Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
2/9 Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
3/9 Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
4/9 Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
5/9 Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
6/9 Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
7/9 Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
8/9 Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
9/9 Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
Centar za promociju civilnog društva u ponedjeljak je organizirao podjelu 7.000 simboličnih evropskih pasoša za građane i građanke Bosne i Hercegovine.
Akcija je u Sarajevu provedena ispred Katedrale, a cilj joj je skretanje pažnje javnosti i predstavnika vlasti na značaj i potrebu uključenja svih kapaciteta, od nevladinih organizacija, institucija Evropske unije u BiH, domaćih i stranih donatora, do vlasti, na putu BiH u Evropsku uniju.

"Htjeli bismo da predočimo vladama da bi trebale da provode u djelo sugestije građana BiH, prvenstveno studenata. Tražimo da se zaustave oni koji nastoje 'poderati' ovu zemlju", kazala je članica NVO "Dječiji pokreti mira, ljubavi i prijateljstva djece Sarajeva" Ivana Ina Mostarac.

Također, izraženo je veliko nezadovoljstvo odnosom vlasti prema nevladinom sektoru.

"Želimo da nas vlasti saslušaju šta smo htjeli da kažemo, moraju da nas podrže, a ne da izbjegavaju kontakt sa svim nevladinim organizacijama", dodala je ona.

Simbolični evropski pasoši sadrže preporuke vladinom sektoru te civilnom društvu kao nevladinom sektoru kako da pronađu zajednički put u evropsku budućnost.

Osim Sarajeva akcija je u isto vrijeme organizirana u Bugojnu, Mostaru, Doboju, Bihaću, Srebrenici, Derventi, Zvorniku, Živinicama.
Prijavi grešku


Komentari (35)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...