{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Podignuta optužnica protiv Čovića u slučaju "Eronet"?

S
Sarajevo-x.com
30.1.2010. u 14:49
0
2
Podignuta optužnica protiv Čovića u slučaju "Eronet"?
0
Podignuta optužnica protiv Čovića u slučaju "Eronet"?
Dragan Čović
Kantonalno tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanskog kantona podiglo je jučer optužnicu u slučaju "Eronet", objavio je Dnevni list, iako, kako navodi list, nema zvanične potvrde.
Riječ je o slučaju nelegalne privatizacije Eroneta u što je bilo uključeno ukupno osam osoba. O ovom slučaju se već godinama vodi istraga u Kantonalnom tužiteljstvu i konstantno se najavljivalo kako je istraga pri kraju.

U maju prošle godine iz Kantonalnog tužiiteljstva HNK najavljeno je podizanje optužnice ptotiv ukupno osam osoba koje se terete za zloupotrebu položaja u slučaju nelegalne privatizacije Eroneta.

Dnevni list je neslužbeno došao do podatka da je jedna osoba izostavljena iz istrage i da neće više biti predmetom daljnje istrage s obzirom da nije bilo dovoljno dokaza.

Podsjetimo, prijava je podnesena protiv Dragana Čovića, koji je tada bio predsjednik Uprave HPT-a, protiv bivšeg predsjednika FBiH Vladimira Šoljića, nekadašnjeg direktora HPT-a Marinka Gilje, bivšeg člana Upravnog odbora HPT-a, danas direktora EP HZ HB Matana Žarića i drugih. Čović i ostali terete se da su dionice Eroneta iz tadašnjeg HPT-a prebacili kompanijama Croherc, Alpina Commerce i Hercegovina osiguranje.

Bivši Upravni odbor HPT-a s Čovićem na čelu dionice je prebacio po osnovi sumnjivih prebijanja dugovanja s bivšim federalnim ministarstvom obrane. Tako su te tri kompanije za oko 6,9 miliona maraka navodnih dugovanja dobile imovinu Eroneta vrijednu stotine miliona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: