{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kantonalni sud u Mostaru se proglasio nenadležnim u slučaju Eronet

S
8.2.2010. u 19:21
0
0
Kantonalni sud u Mostaru se proglasio nenadležnim u slučaju Eronet
0
Kantonalni sud u Mostaru se proglasio nenadležnim u slučaju Eronet
Kantonalni sud u Mostaru proglasio se nenadležnim u slučaju sporne privatizacije Eroneta, te je predmet upućen Sudu BiH, objavila je Federalna televizija.
Naime, u Kantonalnom sudu tvrde da predmet prevazilazi entitetske nadležnosti, s obzirom da je spornim prenošenjem većinskoga dijela vlasništva nad Eronetom izravnom pogodbom privatizacija urađena bez znanja nadležne Agencije za privatizaciju.

Time je oštećena ne samo Federacija, nego i Bosna i Hercegovina. Advokati optuženih najavili su žalbu na odluku Kantonalnoga suda u Mostaru.

Podsjetimo, Dragan Čović, koji je tada bio predsjednik Uprave HPT-a, i još šest osoba se terete za nelegalnu privatizaciju Eroneta.

Čović i ostali terete se da su dionice Eroneta iz tadašnjeg HPT-a prebacili kompanijama Croherc, Alpina Commerce i Hercegovina osiguranje.

Bivši Upravni odbor HPT-a s Čovićem na čelu dionice je prebacio po osnovi sumnjivih prebijanja dugovanja s bivšim federalnim ministarstvom obrane. Tako su te tri kompanije za oko 6,9 miliona maraka navodnih dugovanja dobile imovinu Eroneta vrijednu stotine miliona.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: